Bekräftat: VM 1994-hjälten lämnar landslaget – tar nu över IFK Göteborg efter blytunga krisen

IFK Göteborg krisar – och har nu gjort klart med ny tränare.
VM 1994-hjälten Roland Nilsson tar över.
– På många sätt är det som att komma hem, säger han.

IFK Göteborg kom in till årets allsvenska med stora förväntningar på sig. Men årets säsong har varit ett stort misslyckande.

Roland Nilsson tar över

Efter att ha haft blytungt att ta poäng, och framför allt vinster, så agerade man genom att sparka huvudtränaren Poya Asbaghi. Sedan dess har man stått utan tränare, och så även under torsdagens match mot Hammarby i allsvenskan, där det blev förlust med 0-4.

190605 Roland Nilsson, head coach during a practice with the Swedish Under-21 national football team on June 5, 2019 in Helsingborg. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Nu har man ersättaren klar, då man på fredagsförmiddagen presenterade Roland Nilsson.

– Blåvitt är en klubb som alltid har betytt mycket för mig och att få komma tillbaka hit känns väldigt bra. På många sätt är det som att komma hem, säger Nilsson.

”Är en storklubb”

Roland Nilsson kommer senast från det svenska U21-landslaget, som han nu alltså lämnar.

– Vi är otroligt glada att vi står här i dag med ”Rolle”, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson.

VM 94 Sverige: Bronsmännen Roland Nilsson, Tomas Ravelli, Anders Limpar, Patrik Andersson (Bjärred Andersson), Henrik Larsson (Henke Larsson) och Stefan Schwarz gör vågen © Bildbyrån(VM 94 )

Som spelare var Nilsson en nyckelstomme i IFK Göteborg, och han spelade dessutom i storklubbar som Coventry och Sheffield Wednesday. Han var dessutom en viktig kugge i det landslag som tog brons i VM 1994.

– Jag kan bidra med kunskaper med att få laget att jobba tillsammans. Det har kanske inte varit så att alla bitar varit på plats. Det blir mitt jobb att få bitarna på plats. Att laget blir mer solida i försvarsspelet men också skapar fler chanser framåt, säger Roland Nilsson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!