Bekräftat: Blåvitt sparkar Lennartsson efter fiaskot – och han tar över

Bekräftat: Blåvitt sparkar Lennartsson efter fiaskot – och han tar över

Farväl, Jörgen Lennartsson!
IFK Göteborg sparkar nu sin tränare efter fiaskosäsongen, avslöjar man i ett pressmeddelande.
Istället tar den assisterande tränaren Alf Westerberg över klubben.

Fansen har velat göra det en längre tid. I dag kom det officiella beskedet att IFK Göteborg sparkar Jörgen Lennartsson efter den här fiaskoinledningen på säsongen.

Botten nåddes i senaste allsvenska matchen när IFK Göteborg låg under med 4-0 i den första halvleken mot Örebro. Det blev till slut 4-2 men Lennartssons jobb gick inte att rädda. Tillsammans med Lennartsson lämnar även hans assisterande tränare Magnus Edlund klubben.

Ny tränare är också redan klar. Blåvitt meddelar att assisterande tränaren Alf Westerberg tar över laget resten av säsongen.
– Vi kom till en punkt där en sådan lösning kändes nödvändig, säger klubbens ordförande Frank Andersson i ett pressmeddelande på klubbens officiella webbplats.

– Föreningen har kommit fram till denna lösning för att få in ny energi i truppen inför den andra halvan av allsvenskan. Både Jörgen och Magnus är två oerhört kompetenta ledare, men vi känner att vi inte fått ut det vi önskar av vår a-trupp och har därför valt denna väg.

Nye tränaren Westerberg tar över laget från och med onsdagens träning.
– Vi håller på och tittar på en lösning för att hitta den/de personer som ska bistå Alf, säger sportchef Mats Gren i pressmeddelandet.

LÄS MER: Den gången Blåvittlegendaren fick Fotbollsgalan att explodera i skratt.