Bekräftat: AIK säljer Kristoffer Olsson – så många miljoner får mästarklubben

AIK säljer sin stjärna Kristoffer Olsson.
Klubben bekräftar på sin hemsida att mittfältaren går till ryska Krasnodar.
– All kärlek som jag fått från klubben, allt från supportrar hemma på Friends Arena, till alla spelare och ledare på Karlberg. Stort tack, säger Olsson till klubbens hemsida.

Kristoffer Olsson har spelat i AIK i två säsonger och fick kröna den här sejouren i klubben med att vinna ett SM-guld.

”Två fantastiska år”

Det har spekulerats i att Olsson var på väg bort från klubben de senaste veckorna och nu kommer beskedet att han lämnar AIK.
– Jag har haft två fantastiska år i AIK och har utvecklats väldigt mycket under denna tid, både som fotbollsspelare och som människa. Att även få vara med och vinna SM-guld gör att det inte kan bli bättre. Jag kommer för evigt att vara otroligt tacksam för möjligheten som jag fick i AIK. All kärlek som jag fått från klubben, allt från supportrar hemma på Friends Arena, till alla spelare och ledare på Karlberg. Stort tack, säger Olsson till klubbens hemsida.

Mellan 20 och 40 miljoner

Prislappen? Enligt AIK själva kommer man att tjäna mellan 20 och 40 miljoner kronor på försäljningen. Det efter att agentarvoden och summan för vidareförsäljningsklausul från Olsson förra klubb Midtjylland har betalats.
– Verksamheten på Karlberg har genererat i att AIK har köpt, utvecklat och nu sålt Kristoffer Olsson. “Koffe” har gett oss sportslig framgång och nu också ekonomiska medel att fortsätta utveckla klubben med. Vi önskar honom all lycka och välkommen åter i framtiden, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.