Bästa starten på 37 år – nu kan Bajen rycka i toppen

Bästa säsongsstarten på 37 år.
Men nu ska Hammarby ta sig an AIK i ett kokhett derby.
Seger ger ett drömläge att rycka rejält i allsvenskan.

ANNONS: Expekt ger 2,65 på Bajen-seger hemma mot Gnaget i det glödheta derbyt på söndag. Som ny medlem på sidan får man dessutom hela 500 procent i insättningsbonus!

Få, om ens någon, har kunnat undgå Hammarbys kanonstart i allsvenskan. Under Stefan Billborns ledning har Bajen spelat en anfallsglad fotboll, bombat in 24 mål och står med åtta segrar och en oavgjord match på nio omgångar.

Enligt en uträkning som Dagens Nyheter gjort är det den bästa säsongsstarten av ett allsvenskt lag sedan Öster vann nio raka matcher 1981 – för 37 år sedan.

– Vi snackar mycket om det på matchgenomgångar att vi vet, och har bevisat, att oavsett hur matchen gestaltar sig, så kommer vi alltid ha en chans att vinna. Självförtroendet kunde inte vara större än det är just nu, säger Bajens assisterande tränare Joachim Björklund till DN.

AIK också obesegrade

Men nu väntar en tuff uppgift.

AIK kommer till Tele 2 Arena för ett derby som vridits upp till kokhet temperatur. De svartgula är också obesegrade, har vunnit fem av nio matcher, och jagar Bajen i toppen. Just nu skiljer sex poäng – ett avstånd som kan vara antingen tre eller nio pinnar på söndag eftermiddag.

En seger för Hammarby skulle ge ett tidigt kalasläge i serien och distansera avståndet till de jagande lagen.

Och Bajen tror på sig själva inför derbyt.

– Det finns mycket mer att hämta. Vi gör det riktigt bra, nu ska vi fortsätta så här så kommer det bara komma ännu mer, säger Pa Dibba till Aftonbladet.

ANNONS: Expekt ger 2,65 på Bajen-seger hemma mot Gnaget i det glödheta derbyt på söndag. Som ny medlem på sidan får man dessutom hela 500 procent i insättningsbonus!


 

Läs mer om...