Bajenstjärnan jagas av Premier League-klubben – kan säljas för rekordsumma

Brasilianaren Neto Borges har gjort stor succé för Hammarby den här säsongen. 
I dagarna avslöjade Sportexpressen att vänsterbacken jagas av PL-klubben Brighton. 
Nu rapporterar Sportbladet att han kan säljas för rekordsumma. 

Förra vintern var Hammarbys chefscout Mikael Hjelmberg i Brasilien och tittade på eventuella värvningar. Han hade fått tips om vänsterbacken Neto Borges och blivit imponerad av vad han såg. Bajen köpte sedermera loss honom för en i sammanhanget billig peng.

181001 Hammarbys Neto Borges och IFK Göteborgs Emil Salomonsson i kamp om bollen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och IFK Göteborg den 1 oktober 2018 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Bajens jättefynd

Borges ska inte ha kostat mer än ett par miljoner, uppger Sportbladet. Och han visade sig snabbt vara en riktigt bra värvning.
– Klart att det var ett fynd sett till kvalitet och ålder på honom, men det var inte så att vi rånade någon. Jag är oerhört imponerad av hans utveckling och hur snabbt han har anpassat sig till europeisk fotboll. Den jämna nivån han har hållit har varit otroligt bra, säger sportchefen Jesper Jansson till Sportbladet.

Brasilianaren gjorde stor succé i Allsvenskan och nominerades till årets nykomling på Fotbollsgalan – ett pris som gick till lagkamraten Muamer Tankovic.

181028 Hammarbys Neto Borges under uppvärmning inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och Kalmar den 28 oktober 2018 i Stockholm.
Foto: Maxim Thoré / Bildbyrån

Kan säljas för rekordsumma

Sportexpressen avslöjade i veckan att Hammarbys brasilianare jagas av Premier League-klubben Brighton. Nu rapporterar Sportbladet att flera klubbar har varit i kontakt med Hammarby och uttryckt sitt intresse.

Enligt uppgifterna kräver Bajen mellan 20-30 miljoner för att släppa sin guldklimp. Skulle man få så mycket pengar innebär det en ny rekordförsäljning. Klubbens dyraste försäljning genom tiderna är Linus Hellenius som såldes till Genoa för runt 18 miljoner 2010.

180923 Hammarbys Neto Borges reagerar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Hammarby den 23 september 2018 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Räknar med en bra affär

Sportchefen Jesper Jansson vill inte kommentera uppgifterna om prislappen, men han är övertygad om att Bajen kommer få bra betalt den dagen han säljs.
– Jag har svårt att se att det inte blir en riktigt bra affär för Hammarby. Om vi skulle välja att sälja honom. Just nu räknar vi med honom hos oss nästa år.

Ersättaren kan redan vara på plats, för enligt Sportexpressen är Bajen detaljer från att värva ÖFK:s vänsterback Dennis Widgren. Hammarby är också intresserade av att värva Helsingborgs mittfältsstjärna Darijan Bojanic.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här får Victor Nilsson Lindelöf högst betyg i United: ”Blir bara bättre”