Avslöjat: Här är lagen i Allsvenskan – som det skrivs allra mest om i Sverige

Djurgården må ha vunnit SM-guld 2019.
Men de är inte bäst i Sverige när det kommer till popularitet i svenska medier.
Det avslöjar en ny undersökning som visar de allra mest omskrivna allsvenska lagen.

Den allsvenska gulstriden blev rekordspännande i år där tre lag stod på samma poäng mitt under den sista allsvenska omgången. Men det var till slut Djurgården som drog det längsta strået och fick lyfta SM-bucklan före Malmö FF och Hammarby.

Här toppar inte Dif

08-laget har sedan dess firat efterlängtade guldet som aldrig förr. Men nu visar en ny undersökning att de inte är bäst i Sverige när det kommer till popularitet och intresse.

Djurgården, Allsvenskan
191102 Djurgårdens Astrit Ajdarevic jublar med Lennart Johanssons pokal efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Norrköping och Djurgården den 2 november 2019 i Norrköping. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

Betsson har, tillsammans med analysbolaget Meltwater, nämligen tagit fram unik statistik på hur ofta allsvenska klubbarna är nämnda i traditionella- och sociala medier. Och där är Djurgården ”bara” trea.

AIK allra högst upp

Det är 08-klubbarna som dominerar stort framför Skånelagen Malmö och Helsingborg. På förstaplatsen hittar vi AIK, en bra bit före tvåan, som det mesta omnämnda laget i hela Allsvenskan. Tvåa på listan är Hammarby som precis slår Djurgården och sedan är det ett ganska stort steg ned till MFF och HIF.

AIK, Allsvenskan
181111 AIK:s spelare jublar med Lennart Johanssons pokal efter att AIK vunnit SM-guld efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Kalmar och AIK den 11 november 2018 i Kalmar. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92151

I botten hittar vi mindre klubbar som Falkenberg, Sirius, Elfsborg, Örebro och GIF Sundsvall. Se hela grafen här nedanför.

Hela listan:

Allsvenskan, Betsson
FOTO: Betsson

Fotnot: Grafen visar sökningar på lagets namn (samt smeknamn/förkortningar) + ”Allsvenskan” i alla svenska och sociala medier under 2019.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

LÄS MER: Stadion försvinner i Malmö – här är nya namnet på MFF:s hemmaarena