Avslöjar Zlatans helt avgörande insats – detaljerna bakom ligaguldet: ”Hade slutat annorlunda annars”

Det har gått över en vecka sedan Milans ligaguld.
Nu berättar lagkamraten om Zlatans stora roll utanför planen.
– Det hade slutat annorlunda annars, säger Fikayo Tomori.

Det har gått mer än en vecka sedan Milan bröt sin över tio års långa guldtorka i Serie A, och vann serien. Ett vilt firande bröt ut i de rödsvarta delarna av Milano – som pågår än.

Hyllar ”Ibra”

En av de mer framträdande spelarna i Milans serievinst var engelsmannen Fikayo Tomori. Mittbacken anslöt till klubben förra vintern och har blivit enormt hyllad för sina insatser sedan sin ankomst.

220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

Han har varit en helt ordinarie spelare, och verkligen varit en stor anledning till Milans succé på planen. Tomori befinner sig för tillfället på landslagsuppdrag med sitt England, och Milans serieseger är fortsatt ett hett diskuterat ämne.

Och så klart talar mittbacken om Zlatan Ibrahimovics enorma betydelse under guldsäsongen, och hur viktig svensken var trots att han inte spelade så många matcher under våren.

”Slutat annorlunda annars”

– Om han (Ibrahimovic) inte varit med i truppen så hade vissa tillfällen när vi låg under i halvtid eller inte spelade bra slutat annorlunda, säger han till The Independent och fortsätter:

– Han snackade alltid före matcher, gick fram och tillbaka, snackade, snackade, snackade…”se till att göra så här”, ”när den här killen får bollen gör så”. Även när han inte spelade så snackade han som han skulle spela och motiverade alla.

220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

Fikayo Tomori är inte ensam om att prata om ”Ibras” stora betydelse för Milan. Det är många som har lyft svensken till skyarna för sitt ledarskap utanför planen – och det visar bara hur enormt uppskattad ”Ibra” var, och viktig, för Milans guld.

LÄS MER: Ikonen Kajsa Bergqvists dom om svenskstjärnan – tror på nytt historiskt rekord: ”Det kommer att hända”