Avslöjar genidraget som låg bakom CL-bragden mot Barcelona: "Kom på det för två dagar sen"

Avslöjar genidraget som låg bakom CL-bragden mot Barcelona: ”Kom på det för två dagar sen”

Roma gjorde det omöjliga – och slog ut självaste Barcelona.
Efter en av tidernas mest oväntade CL-skrällar så hyllas nu genidraget av tränaren Eusebio Di Francesco som avgjorde.
– Han kom på det för två dagar sedan, säger lagkaptenen Daniele de Rossi enligt italienska medier.

Alla trodde att dubbelmötet mellan Barcelona och Roma i Champions League-kvartsfinalen var helt avgjort efter 4-1 på Camp Nou. Men det sket Roma fullständigt i.

Total eufori i Rom

Och bjöd på en av tidernas största CL-skrällar hemma på Olimpico i går kväll. Ifrågasatte Edin Dzeko gjorde tidigt 1-0, lagkaptenen Daniele de Rossi sköt in 2-0 på straff och när Kostas Manolas nickade in 3-0 efter 82 minuter så blev det total eufori på läktarna.

3-0 var precis det resultat som Roma behövde för att skicka ut självaste Barcelona ur CL-slutspelet. Detta Barcelona som varit så överlägsna i La Liga och med en Lionel Messi i storform den här säsongen.

”All kredd till honom”

Efter den helt makalösa skrällen så hyllas nu tränaren Eusebio Di Francesco stort. Allra mest för sitt genidrag som lamslog Barcelona.
– All kredd till tränaren. För han kom på den här uppställningen för två dagar sedan och sedan drillade han oss stenhårt. Och det fungerade fantastiskt, säger Romakaptenen de Rossi enligt italienska sajten Football Italia.

”Vi kan gå ännu längre”

Roma ställde upp med en 5-3-2-uppställning mot Barça med två offensiva wingbacks som matade inlägg mot två starka och tunga anfallare i Dzeko och Patrik Schick. Nu väntar semifinal i Champions League och då ska Roma få ännu ett storlag på fall.
– Nu måste vi ta nästa steg och inte tänka på att vi är i semifinal och redan nått vårt max. För jag tror inte vi har det, vi kan gå ännu längre, säger de Rossi.

Dela artikeln för att hylla Romas fantastiska insats!

LÄS MER: Zlatans svar – efter fansens krav: ”Jag sätter in dödsstöten”

Uppgifter: De utmanar nu Real Madrid om att värva sensationen Mohamed Salah i sommar