Avgörande detaljen som kan stoppa Fredrik Ljungbergs tränardröm i Arsenal

Avgörande detaljen som kan stoppa Fredrik Ljungbergs tränardröm i Arsenal

Unai Emery har fått sparken av Arsenal.
Ny tränare är istället svenske legendaren Fredrik Ljungberg.
Men enligt uppgifter i engelska medier kan Ljungbergs tränardröm nu stoppas.

Arsenal har nu fått nog. Efter torsdagens förlust på hemmaplan mot Eintracht Frankfurt i Europa League så agerar krisklubben.

Ljungberg tar nu över

Efter sju raka matcher utan en enda vinst så fick i dag huvudtränaren Unai Emery sparken. Det blev bara 18 månader som tränare för Arsenal men nu får spanjoren lämna London.

Fredrik Ljungberg, Arsenal
Fredrik Ljungberg, Arsenal. FOTO: Arsenal FC

Arsenal offentliggjorde nyheten för spelarna efter fredags träning på förmiddagen. Och ny tillfällig huvudtränare blir nuvarande assisterande tränaren Fredrik Ljungberg, som tar över laget tillsvidare.
”Vi har bett Freddie Ljungberg ta över ansvaret för laget som interimtränare. Vi har fullt förtroende för att Freddie ska ta oss framåt”, skriver klubben i ett officiellt uttalande.

Kan göra en Solskjaer

Målet är att Ljungberg ska leda laget samtidigt som klubben letar efter en ny permanent tränare för laget. Men där finns även förhoppningen att svensken kan göra precis som Ole-Gunnar Solskjaer, när han gick från tillfällig till permanent tränare i United.

Fredrik Ljungberg, Arsenal
STOCKHOLM 20180314 Fˆrre landslagspelaren i fotboll Fredrik Ljungberg. Foto: Jonas Ekstrˆmer / TT / kod 10030

Men nu rapporterar engelska sajten Football London att Ljungbergs tränardröm kan stoppas. Och att svensken får leda Arsenal i max tolv veckor, på grund av att han saknar Uefa Pro Licence-utbildningen.

Kryphål för Ljungberg

”Freddie” har endast A-licensen just nu och för att leda Arsenal krävs därför dispens. Men det finns ett kryphål som kan rädda Ljungberg ändå.

Engelska tidningen The Mirror rapporterar nämligen att walesiska fotbollsförbundet öppnar ansökningarna till nästa Pro License-utbildning i veckan. Om Ljungberg söker till den utbildningen så skulle han kunna få dispens för att vara huvudtränare i Arsenal.

LÄS MER: Här står SHL-supportrarna för årets mest oväntade Zlatan-hån – mitt under stekheta derbyt