Anders Svensson tar ut sin drömelva – och nobbar Sveriges största genom tiderna

Anders Svensson tar ut sin drömelva – och nobbar Sveriges största genom tiderna

Anders Svensson hade en sagolik karriär.
Och han spelade med rätt hyfsade spelare…
Se själv när han tar ut sin drömelva av spelare han lirat med.

Anders Svensson är tidernas meste svenske landslagsspelare, med hela 148 gjorda matcher i den Blågula tröjan. Mittfältaren var under många år extremt uppskattad för sitt hårda slit, sin fina högerfot och sin sylvassa spelförståelse.

Otroliga karriären

Han var given på mittfältet i flera stora mästerskap och anses fortfarande vara en av svensk fotbolls riktigt stora. Det märktes även i hans klubblag, även om det bara blev två stycken under hela karriären. Svensson slog igenom i Elfsborg och spelade i laget fram till 2001, då det blev flytt till Premier League och Southampton.

131119 Sveriges Anders Svensson deppar efter playoff-matchen i VM-kvalet mellan Sverige och Portugal den 19 november 2013 i Stockholm. Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

I England blev Svensson en riktig publikfavorit, vilket gjorde att han blev kvar i Soton fram till 2005, och totalt gjorde han 127 matcher i världens tuffaste liga. Sen blev det flytt tillbaka till Elfsborg, där succén fortsatte med bland annat ett SM-guld – då han dessutom var lagkapten.

Magiska drömelvan

Med tanke på den framgångsrika karriären så är det naturligt att han spelade med en hel drös av riktiga storspelare, vilket också märks när Sportbibeln ber honom att ta ut sin absoluta drömelva av spelare han lirat med. Ofta när profiler tar ut sina elvor så har de fler klubbar att välja mellan, men då Svensson bara spelade i två lag så är det lite begränsat – men det är fortfarande en urstark elva han plockar fram.

020612 Fotboll, VM, Sverige – Argentina: Anders Svensson gör mål på frispark. © Bildbyrån

Och noterbart är att Zlatan Ibrahimovic helt petas. Dessutom så petar han Peter Crouch, som han spelade med i Southampton.

Målvakt:
Anti Niemi

Backar:
Mikael Nilsson, Teddy Lucic, Claus Lundekvam, Erik Edman

Mittfält:
Emir Bajrami, Rasmus Elm, Anders Svensson, Viktor Claesson, Matt Le Tissier

Anfallare:
Henrik Larsson

Bland spelarna i elvan lyfter han fram två: Rasmus Elm och Matt Le Tessier:

– Rasmus alltså… Vilken karriär han hade haft om inte hade haft alla skador, säger han.

– Matt är en av de absolut bästa jag sett, men han kanske inte var så vass när jag spelade med honom, det var hans sista säsong.

LÄS MER: EM-stjärnans helt klockrena hån mot storstjärnorna – som får varenda tv-tittare att garva läppen av sig

Få våra nyhetsbrev!