Amerikanska(!) sågningarna – efter svenska VM-förlusten: ”Svagt”

.

Sverige åkte ut VM efter en rysare mot Nederländerna.
Då sågas båda lagen – i USA.
”Det var en svag semifinal. Holland ser ut att bli en enkel match för USA”, skriver Caitlin Murray på New York Times.

Sverige inledde VM-semifinalen mot Nederländerna strålande och radade stundtals upp chanser mot en storspelande målvakt.

Men målen uteblev och i stället gick matchen till förlängning, där Nederländerna med matchens enda mål kunde ta sig till VM-final.

Amerikanska sågningarna

För Sverige väntar i stället bronsmatch mot England, och efter matchen var det besvikna miner hos det svenska laget, ledare och supportrar.

Men i USA var det desto muntrare miner.

190702 Rose Lavelle and Alex Morgan of USA celebrate the 1-2 goal during the FIFA Women’s World Cup semi-final match between England and USA on July 2, 2019 in Lyon.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

Flera journalister är nu inne på att USA, efter vad de sett i semifinalen, är superfavoriter i finalen – samtidigt som de toksågar både Sverige och Nederländernas insats.

”Amerikansk arrogans: Varken Sverige eller Nederländerna är bättre än England eller Frankrike”, skriver Gran Wahl, krönikör på Sports Illustrated och Fox Sports.

”Det såg ut som en gruppspelsmatch mellan två länder som bara drömmer om att vinna VM. Nu är USA storfavoriter i finalen”, skriver Sten Goff på Washington Post.

Svenskornas svar

Caitlin Murry, krönikör på New York Times, skriver:

”Det var en svag semifinal. Holland ser ut att bli en enkel match för USA”.

Sverige, Fotbolls-VM
190703 Magdalena Eriksson and Hanna Glas of Sweden in tears after the FIFA Women’s World Cup semi-final match between Netherlands and Sweden on July 3, 2019 in Lyon.
Photo: Petter Arvidson / Bildbyrån / Kod PA / 180100

Caroline Seger säger till Fotbollskanalen att hon inte lägger någon större värdering i vad som sägs på andra sidan Atlanten.

– Det får stå för dem. Det är en smaksak. Deras match var en bra match och nu var det en förlängning och en ganska stängd match och det var inte så mycket chanser. Ibland blir det så i fotboll, menar hon.

Nilla Fischer instämmer:

– Det får stå för personerna som säger så. Jag har inget annat att säga, säger hon.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!