Allsvenske profilen hittad död i sin lägenhet – blev 59 år gammal

Den allsvenske profilen Sergej Prigoda har gått bort. Han hittades död i sin lägenhet i Växjö under måndagen, rapporterar Smålandsposten.

Sergej Prigoda blev Sovjetunionens första utlandsproffs när han 1989 skrev på för Öster. Året efter hade han tagit upp dem i Allsvenskan och efter sin aktiva spelarkarriär stannade han i Sverige och blev tränare. 1997 klev Prigoda in i sitt första tränaruppdrag i Mjällby, med bland andra Christian ”Chippen” Wilhelmsson i truppen.

Efter ytterligare tre tränarsejourer, i IK Brage, Moheda IF och FC Växjö gick han till Malmö-klubben Prespa Birlik, en klubb som blev hans sista. I måndags hittades Sergej Prigoda avliden i sin lägenhet i Växjö, rapporterar Smålandsposten.

”En varm människa”

På sin hemsida hyllar nu Prespa Birlik sin avlidne tränare och skickar sina tankar till hans familj och vänner.
”Prespa Birlik är i stor sorg, igår kväll fick föreningen det mycket tråkiga beskedet att den tidigare PB-tränaren Sergej Prigoda tragiskt lämnat oss. Prigoda som om knappt en månad skulle fylla 60 var en högt uppskattad person av alla i föreningen. Han tillträdde som huvudtränare i PB inför debuten i division ett förra året och samarbetet varade i en säsong”, skriver klubben på sin hemsida.

Under lördagens match mot Vimmerby kommer Malmö-klubben bära svarta sorgband för att hedra ”Prigge”.
– Han var en varm människa som uppskattades enormt. Därför vill vi göra det här, säger klubbens ordförande Ercan Kerim till Expressen.

Sergej Prigoda blev 59 år gammal.

LÄS MER: Svenska piken till kommande playoff-motståndarna i jakten på VM 2018