Adriano försvann helt från rampljuset – så lever den forne superstjärnan i dag

Han spåddes bli den nästa Ronaldo och öste in mål tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.
Men karriären slutade i misär för Adriano.
I dag lever han ett liv med alkohol, fest och vapen.

Zlatan Ibrahimovic har spelat med några av världens bästa spelare, men det är en som sticker ut.

– Jag har spelat med många mästare, men den jag såg kunde komma längst, som tyvärr inte gjorde det, var Adriano. Han var ett djur. Han kunde skjuta från vilken vinkel som helst, ingen kunde tackla eller ta bollen från honom. Men det höll bara en kort stund…, har svensken sagt.

Och han har inte fel.

Anfallspar med Zlatan

Adrianos talang var omöjlig att missa, och med sin fysik, snabbhet och tillslag var det många i Brasilien som lätt jämförde honom med Brasiliens kanske främsta någonsin, Ronaldo.

Adriano, som nu är 39 år gammal, gjorde som ung succé i den brasilianska ligan, vilket ledde till att storlaget Inter köpte honom.

Brassen kom till den italienska klubben 2001 och stannade i åtta år – under tiden var han delaktig i att klubben skrev historia genom att vinna fyra raka ligatitlar, och tillsammans med Zlatan Ibrahimovic bildade de ett av Europas giftigaste anfallspar.

Men allting ändrades när Adriano en dag fick ett samtal från Brasilien.

Då ändrades allt

Hans idol och pappa, Almir, dog i en hjärtattack – och Adriano blev aldrig mer densamma.

– Min pappa gav mig alltid stöd. Han älskade att se mig spela, och med honom borta började mina problem med alkoholen. Jag drack väldigt mycket och kunde inte sluta, sa Adriano till italiensk media enligt Aftonbladet.

– Jag drack allt som gick att dricka, vin, whiskey, vodka, öl…och ja, mycket öl.

Foto: Bildbyrån

Karriären gick snabbt utför, och med allt mindre fokus på fotbollen och desto mer på alkohol, kvinnor och fest, så föll Adriano allt längre från världseliten.

2010 lämnade han Inter och från 2011 till 2016 gjorde han, i diverse brasilianska klubbar, bara tio matcher.

Bilderna med vapen

Samtidigt cirkulerade allt fler bilder från Adrianos privatliv, där han poserar med lättklädda kvinnor, med alkohol, dyra bilder – och vapen.

Anledningen är Adrianos nära bekantskap med kartellen Röda Kommandot.

Foto: Youtube

Röda Kommandot är ett av Brasiliens mest ökända kriminella grupper, och styr slumkvarteren i Rio de Janeiro med järnhand i form av drogförsäljning och kriminalitet.

Enligt brasilianska medier är dock Adriano inte inblandad i kartellen – men Adriano ska dock betala ligan för att upprätthålla fred i områdena där Adrianos familjemedlemmar och vänner fortfarande bor.

– Jag har aldrig skadat någon. Den enda personen jag har skadat är mig själv, har han sagt enligt Fourfourtwo.

Så lever han i dag

Det verkar dock som att Adriano fortfarande har det gott.

På Instagram står det att han numera jobbar som ”presskontakt”, och han visar ofta upp bilder i dyra bilar och flygplan.

Men någon väg tillbaka till fotbollen lär inte finnas.

Enligt Flamengos dåvarande president Eduardo Bandeira de Mello så erbjöd man Adriano en roll i klubben 2017, först som spelare och sedan i organisationen.

– Han är bara 36 år och bättre än de flesta. Dessutom så hade Flamengo behövt en idol. Men han ville helt enkelt inte, sa han då.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!