Tänk om! Så skulle EM-truppen se ut om hela Sverige var representerat.

Tänk om! Så skulle EM-truppen se ut om hela Sverige var representerat.

19.00 offentliggör förbundskaptenen Erik Hamrén sin EM-trupp. Då får hela Sverige veta vilka 23 spelare som ska representera landet i sommarens fotbollsfest. Men är A-landslaget verkligen representativt för hela Sverige? Nä, absolut inte!

Därför har Sportbibeln skapat ”Hela Sveriges EM-trupp” där vi valt ut en representant från alla 25 landskap i vårt avlånga land. Det går ju inte att få en mer rättvis landslagstrupp än så.

Men det var oerhört svårt då vissa landskap kryllar av proffsspelare samtidigt som Härjedalen, Jämtland och Norrbotten helt saknar potentiella landslagsspelare. Dessutom har även vissa givna spelare fått stå till sidan för att fylla upp namn på samtliga positioner. Men trots det har vi byggt ihop en riktigt stark trupp, bestående av alla landskap, som bör skickas till Frankrike i sommar.

Heja Hela Sverige!

– MÅLVAKTER –
Patrik Carlgren, Dalarna.
Den stora U21-hjälten gav Sverige EM-guld förra sommaren. Det är dags för Falunsonen att ta över efter Andreas Isaksson.

Karl-Johan Johnsson, Halland.
Med tre landskamper på kontot redan blir K-J perfekt ersättare till Carlgren. Fostrad i Ränneslövs GIF blir 26-åringen Hallands representant, tyvärr på Erik Johanssons bekostnad.

Jacob Rinne, Västergötland.
Sista målvaktsplatsen kniper Skövdefödde Rinne som visserligen fått sin fotbollsuppfostran i Närke.

– BACKAR –
Mikael Lustig, Västerbotten.
Västerbottens stolthet är given från det här landskapet och även i det svenska A-landslaget. Högerbacksplatsen är helt klart som gjuten för Lustig från Umeå.

Martin Olsson, Gästrikland.
Tyvärr Kim Källström, men vi behöver en vänsterback och det har du bara spelat några få matcher… Därför blir Olsson, född i Gävle, vår representant från Gästrikland.

Per Nilsson, Ångermanland.
Inget snack om saken här. Stigsjö IK:s mittback välkomnas tillbaka till A-landslaget med öppna armar. Vem annars från Ångermanland?

Mikael Antonsson, Blekinge.
Han må ha åkt på en bruten käke nyligen men Sillhövda AIK:s enda landslagsspelare någonsin får bita ihop under EM.

Victor Nilsson Lindelöf, Västmanland.
Vårens stora sensation har charmat hela fotbolls-Sverige och är så klart given i truppen som Västerås och Västmanlands representant.

Anton Tinnerholm, Östergötland.
Inte jättemycket landslagskonkurrens i Östergötland nuförtiden men att kunna plocka med Brokindsonen här känns klockrent.

Emil Johansson, Norrbotten.
Den stora skrällen i truppen är helt klart Emil Johansson. Vem? Jo, IFK Luleås 25-årige mittbacksklippa som blev utnämnd till Norrbottens bästa spelare under 2015. Vilken joker!

Bobo Sollander, Jämtland.
För lång och trogen tjänst får Frösö IF:s stolthet denna ära. Mittbacken/forwarden har lett Östersunds FK hela den långa vägen upp till klubbens allra första allsvenska säsong 2016. Bobo följer med till Frankrike som en riktig stämningshöjare/materialare.

– MITTFÄLTARE –
Jimmy Durmaz, Närke.
Sharbel Toumas brorson är lika självklar i Hamréns EM-trupp som han är i den här. BK Forwards dribbelgubbe hör hemma på en landslagskant.

Emil Forsberg, Medelpad.
En av Sveriges bästa spelare senaste året och nyligen uppflyttad till Bundesliga. ”Mini-Foppa” är den perfekta representanten för Sundsvall och Medelpad.

Sebastian Larsson, Södermanland.
Samma stad, Eskilstuna, som fostrade VM 1994-kungen Kennet Andersson ska så klart få ha med ännu en son i Sebastian Larsson. Petar Fittjasonen Erkan Zengin i det här fallet.

Oscar Hiljemark, Småland.
Nä, ingen Rasmus Elm från Småland den här gången. Hellre den välklädde Oscar Hiljemark från Gislaved som slagit igenom så stort i Italien den här säsongen.

Pontus Wernbloom, Bohuslän.
Ingen trupp klarar sig utan en brunkare från Bohuslän. ”Slaktarn” från Kungälv förtjänar sin plats för fotbollsegenskaperna och för den sköna stilen.

Sebastian Eriksson, Dalsland.
Även en annan hårdför IFK Göteborg-profil får plats i truppen. Åsebro IF-fostrade Sebastian Eriksson blir Dalslands spelare.

Ola Toivonen, Värmland.
Degerfors enda Premier League-spelare blir Värmlands man i truppen. Med över 40 landskamper blir Toivonen en av de mest rutinerade här.

Jonas Lantto, Lappland.
Självklart ska Jukkasjärvi och Lappland ha med en representant. Jonas Lantto har en U21-landskamp som främsta landslagsmerit men följer med som ytterligare en Norrlandsjoker.

– ANFALLARE –

Zlatan Ibrahimovic, Skåne.
Sorry Andreas Isaksson, Andreas Granqvist, Robin Olsen, Oscar Lewicki och alla andra skåningar. Men det här landskapet är det ingen diskussion om. Rosengårds grabb är det överlägset mest givna namnet i truppen.

John Guidetti, Uppland.
Stockholmsförorten Rissnes egen ”JG” vinner den tuffa kampen som representant för Uppland framför Brommas Albin Ekdal. Guidetti hör hemma bredvid Zlatan i startelvan.

Alexander Gerndt, Gotland.
Gotlands ende landslagsspelare får plats som tredjeanfallare här. Visbysonen får fylla rollen som måltjuv och pigg inhoppare i den här truppen.

Gustav Engvall, Öland.
Öland bör vara ett klurigt landskap, men här var det väldigt enkelt. Färjestadens GoIF-skolade jättetalangen har ett VM-brons med U17-landslaget i bagaget och kommer snart bli en stjärna även i A-landslaget.

– LEDARE –

Förbundskapten: Erik Hamrén, Hälsingland.
58-åringen från Ljusdal gör sitt sista mästerskap som förbundskapten. En drygt sju år lång anställning med fotbolls-Sveriges finaste jobb ska avslutas på allra bästa sätt.

Ass. förbundskapten: Tord Grip, Härjedalen.
Men till sin hjälp blir det inte ordinarie Marcus Allbäck som här offras till fördel för Härjedalen. Fotbollsgurun från Ytterhogdal som varit Sven-Göran Erikssons högra hand i decennier ska istället stötta upp Hamrén för att hålla reda på alla nya namn i ”Hela Sveriges EM-trupp”.

HelaSverigesEMtrupp

Gilla Sportbibeln om du vill ha perfekt uppladdning inför fotbolls-EM.