Roy Keane: ”Jag ville döda några av spelarna”.

Tyckte ni att Sveriges landskamp mot Slovenien var oroväckande? Well, kommande EM-motståndaren Irland glänste inte heller direkt i sin match mot Vitryssland. Det blev förlust på hemmaplan med 1–2 och efter matchen höll den assisterande managern och Man United-legendaren Roy Keane inte direkt tillbaka.
– Jag ville döda några av spelarna i går kväll, säger han till The Irish Times.

roykeaneFoto: Bildbyrån.

Keane sa också att han förväntar sig ett helt annat lag i premiären mot Sverige. Men han fortsatte såga sina spelare några varv till. Han sa till exempel:
• ”Kontrollera den jäkla bollen, passa den till dina lagkamramter och spring tillbaka om du tappar den. Och spring tillbaka som om du bryr dig!”.
• ”Jag blir oroad när spelare inte klarar av att ta en tackling. Det är meningen att du ska klara det, för det är meningen att du ska tackla folk. Du ska tackla folk i fart och hårt. Det är en del av spelet.
• ”Det är inte schack vi spelar. Varje gång du åker på en smäll så behöver du inte röntgas eller ta smärtstillande i två dagar. Eller ha två dagar ledigt eller sitta i poolen i en och en halv timme”.

Ord och inga visor, om man säger. Keane hade också nya besked gällande stjärnan Robbie Keane, som tidigare inte förväntades att spela mot Sverige. Nu låter det annorlunda.
– Det är inte idealt att han missat träning. Men tror vi att han är tillgänglig mot Sverige? Svaret är ja.

Sverige möter Irland den 13:e juni.
LÄS MER: Hela spelprogrammet och alla TV-tider hittar du här.