Nya Ronaldohånet från Island inför slutspelet.

exp

Island ska spela åttondelsfinal i sin allra första EM-turnering någonsin. Efter en heroisk kämpainsats i sista gruppspelsmatchen mot Österrike lyckades man säkra andraplatsen genom en 2-1-seger i sista minuten.

Lars Lagerbäcks islänningar har överraskat alla i Frankrike och gått vidare från gruppspelet obesegrade. Hjältarna är många och det är just laginsatsen som hyllas mest av allt.
– Jag är verkligen stolt. Det är ett oförglömligt ögonblick att få spela med mina vänner, jag har spelat med flera i många år. Ända från U17, U19 och nu det här, det är overkligt, säger mittfältaren Elmar Bjarnason enligt Goal.com.
– När man tittade upp mot läktaren såg man 15 000 islänningar samlade, jag trodde aldrig att jag skulle få se den dagen och är en sådan känsla av stolthet.

ANNONS: Nu kan du lägga ett HELT riskfritt spel på EM i fotboll hos Expekt, upp till 1000 kronor.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet på valfri fotbollsmatch hos Expekt.

Från Islands gruppspel minns de allra flesta den fina premiärinsatsen där man kryssade mot Portugal och fick en frustrerad Cristiano Ronaldo att bli rasande. Ronaldo anklagade Island för att vara ett litet land som inte kommer att uppnå något och Island svarade med ett redan klassiskt hån. Efter att Island slutade före Portugal i gruppen kom nästa gliring.
– Det var fantastiskt. Det visar bara vad man kan åstadkomma när man en laganda och inte bara spelar för sig själv. Det är helt otroligt att få vara en del av det här laget, säger Bjarnason.

Här näst väntar England i åttondelsfinalen för skrällgänget. En mycket tuff utmaning men hoppet är som vanligt högt hos Island.
– Tron i laget är enorm. Vi har slagit stora nationer på vägen hit och fått fina resultat mot några av de bästa länderna som Portugal, Holland, Tjeckien och Turkiet, säger Elmar Bjarnason.
– Tron finns där men vi vet också att vi måste nå 110 procent varje dag vi spelar och förhoppningsvis gör vi det den dagen vi möter England.

LÄS MER: Här får isländska succéklippet ”svensk” text – och blir ännu roligare.

IslandNyaRonaldoHanet

ANNONS: Nu kan du lägga ett HELT riskfritt spel på EM i fotboll hos Expekt, upp till 1000 kronor.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet på valfri fotbollsmatch hos Expekt.

Gilla Sportbibeln om du vill följa fotbolls-EM på bästa sätt.