6 anledningar till att Arsenal-Barcelona blir årets grymmaste match.

comeonpresenterar750x75

Arsenal mot Barcelona är CL-mötet vi längtat efter hela vintern.
Nu är det äntligen dags.
Här är sex anledningar till att dubbelmötet blir något alldeles extra.

1. Rivaliteten mellan klubbarna
Det började med Marc Overmars – och sedan har Barcelona värvat mängder med spelare från Arsenal. Cesc Fabregas, Thomas Vermaelen, Alex Song, Alexander Hleb, Giovanni van Bronckhorst, nämnde Overmars, Emmanuel Petit och Thierry Henry har lämnat norra London för Katalonien för den totala summan 123 miljoner pund. Det motsvarar en tredjedel av kostnaden för Emirates Stadium.

Men det finns också exempel på spelare som gått den motsatta vägen: Fabregas var inte gammal när han lämnade Barcelona för Arsenal – och häromåret kom Alexis Sanchez till de rödvita från Barca.

ANNONS: Båda lagen brukar ha för vana att göra mål när Arsenal och Barcelona möts. ComeOn! bjuder 1,64 på att båda lagen spräcker nollan i första åttondelsfinalen. Nu får nya kunder som sätter in 100 kronor totalt 500 kronor att spela för. Klicka här för att komma till erbjudandet.

2. Det blir målfest
Kanske en jinx här, men mycket talar för att ett möte mellan Arsenal och Barcelona kommer att innehålla mål. Och mål är ju det som de allra flesta fotbollstittare vill se (åtminstone för rätt lag). Faktum är att klubbarna mötts sju gånger i CL-sammanhang. Båda klubbarna har gjort mål – i alla matcher. Målrikast av alla är Barcas 4-2-seger från gruppspelet 1999 medan det första mötet den säsongen bara bjöd på två baljor – ett för vardera lag.

cech1200x1200
3. Matchen i matchen – Messi vs Petr Cech
Lionel Messi har firat triumfer mot Arsenal förr. När lagen möttes 2010 dundrade han in fyra mål i kvartsfinalen och skickade Barcelona vidare efter en magisk show. Den lille argentinaren har gjort sex mål mot Arsenal i CL-sammanhang – men ställs nu mot en av sina svåraste motståndare. Faktum är att Messi aldrig har gjort mål den tjeckiske målvakten Petr Cech, som får en nyckelroll i dubbelmötet. Närmast kom argentinaren i CL-semifinalen 2012 när han fick chansen från straffpunkten. Men skottet gick i ribban – och Chelsea slog ut Barcelona på sin väg mot titeln.

ANNONS: Messi har aldrig gjort mål mot Petr Cech. Att Arsenal vinner första mötet och håller nollan ger 8,25 gånger pengarna. Just nu: Nya kunder hos ComeOn! får 400 kr extra att spela för när de sätter in en hundring. Klicka här för att komma till erbjudandet.

4 Det finns gott om klassiska möten
Det allra skarpaste minnet från Barcelona-Arsenal lär vara finalen 2006 ­– då en svensk anfallare spelade huvudrollen. Arsenal var en man mindre efter Jens Lehmanns utvisning men ledde ändå med 1–0 när Barcelona bytte in Henrik Larsson med drygt en halvtimme kvar. Med svensken på planen kom uppryckningen. Henke hade del i 1–1-kvitteringen i 76:e minuten och spelade kort därefter fram Belletti till dennes 2–1-mål för Barcelona. Efter finalen hyllades Larsson av Arsenals Thierry Henry som var stor i nederlagets stund:
”Ibland snackar folk om spelare som Eto’o och Ronaldinho, men man måste prata om spelarna som verkligen gör skillnad och i kväll var det Henrik Larsson”, sa fransmannen.

giroudozil
5. Barcelonas problem på Emirates
Första mötet handlar mycket om att sätta sig i en bra position inför returen. Och ska Arsenal ha en chans att rubba Barca är de flesta överens om att Gunners behöver vinna hemma på Emirates. Tur då att man kanske kan lita sig till statistiken. För faktum är att Barcelona aldrig vunnit när man gästat Arsenals nya arena. I mars 2010 slutade kvartsfinalen 2–2 och när lagen möttes i åttondelsfinal året därpå vann Arsenal första matchen med 2–1. Men Barca har gått segrande ur samtliga tre dubbelmöten mellan kombattanterna.

ANNONS: Just nu står Arsenal i 37,00 i odds att vinna Champions League. Nya kunder som sätter in 100 kronor hos ComeOn! får totalt 500 kronor att spela för. Sätter man allt på Arsenal som CL-vinnare ger det 18 500 kronor om de vinner. Klicka här för att komma till erbjudandet.

lionel1200x1200
6. M-S-N
Barcelona ställer upp med den kanske skarpaste anfallsuppsättningen som finns i fotbollsvärlden. Med Lionel Messi, Luis Suarez och Neymar kommer det bli åka av på Emirates. Nu ställer sig många frågan om Arsenals backlinje klarar av anstormningen från supertrion som bara verkar höja sig ju mer matcherna gäller. Neymar har till exempel gjort sju mål i sina fem senaste slutspelsmatcher i CL. Och Suarez har dunkat in två mål på Arsenal vid två tillfällen tidigare, båda med Liverpool.

Annons från ComeOn!:
BONUSANLEDNING: 7. Superoddsen

Arsenal och Barcelona brukar bjuda på många mål när de möts. Att det blir över 3,5 mål i första mötet ger 2,55 gånger pengarna. Just nu får nya kunder hos ComeOn! totalt 500 kronor att spela för när man sätter in 100 kronor. Sätter man in en hundring får man 500 kronor på kontot. Om man lägger hela beloppet på över 3,5 mål vinner man 1 275 kr om spelet slår in.
Klicka här för att komma till erbjudandet.

Gillar du fotboll och Champions League? Gilla gärna Sportbibeln för att få fler artiklar i ditt Facebook-flöde!