Mäktiga klippet på Jan-Ove Waldner som visar hans storhet: "Kan se det här hur många gånger som helst"

Mäktiga klippet på Jan-Ove Waldner som visar hans storhet: ”Kan se det här hur många gånger som helst”

Cháng Qīng Shù eller ”Det evigt gröna trädet” som det heter på svenska.
Det är smeknamnet på allas vår Jan-Ove Waldner, som var en stor del i att Sverige rev den så kallade ”kinesiska muren” under 1980-talet.
Waldner har stått för otroliga prestationer genom åren – och nu har någon samlat ett gäng av dem.

Genombrottet för Jan-Ove Waldner, 57, kom redan 1982 när han som 16-åring tog sig till final i EM i ungerska Budapest. Då blev det förlust mot landsmannen Mikael ”Äpplet” Appelgren, men framgångarna skulle som bekant komma så småningom.

Rev kinesiska muren

Med en karriär som sträckt sig över inte mindre än fyra decennier så går det inte att göra annat än att imponeras över Waldners makalösa framgångar. Två OS-medaljer varav ett guld, sexton VM-medaljer där sex av dessa var av sorten guld, samt hela nitton EM-medaljer varav nio guld är bara några av bedrifterna som J-O Waldner mäktat med.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
040818 OS, Bordtennis: Jan-Ove Waldner, Sverige slog ut Lin Ma, Kina, med 4-1 i sett. © Bildbyrån – 27713 – OS04

LÄS MER: Ikonen tror att stora förebilden har dött – bryter ihop i tårar på läktaren i tidernas vackraste kram: ”Du lever”

Två bragdguld, 1989 och 1992, ska även skrivas in på den listan. Det förstnämnda tilldelades Waldner tillsammans med lagkamraterna Mikael Appelgren, Peter Karlsson, Erik Lindh och Jörgen Persson sedan de tagit hem VM-guldet efter att ha rivit den kinesiska muren och gjort slut på den kinesiska dominansen.

Bollartisten J-O

Med tanke på den långa och framgångsrika karriären är det inte särskilt svårt att föreställa sig att kylige J-O Waldner bjudit på ett och annat guldkorn under resans gång.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jan-Ove Waldner, bordtennis
Jan-Ove Waldner dominerar vid bordet. FOTO: Youtube

LÄS MER: Wow! Nikes nya reklamfilm till fotbolls-VM är bland det mäktigaste vi sett – Ronaldinho bjuder på show

Här nedan kommer ett litet smakprov på hur det kunde se ut när J-O spelade, och visst får man inte nog av returen som han står för 1,15 in i klippet i mötet med tyske Timo Boll som fick agera staty när Waldner satte honom på plats. Titta och njut!
”Jag kan se det här hur många gånger som helst”, som en på Twitter skriver.

Se videon: