Mäktiga hyllningen till Jörgen Persson på födelsedagen – när vi får frossa i svenske ikonens otroliga superslag

Han är en av svensk bordtennis stora giganter.
Nu får Jörgen Persson även en rättmätig hyllning på 55-årsdagen.
När World Table Tennis publicerar svenskens allra mäktigaste slag genom tiderna.

Tillsammans med radarpartnern Jan-Ove Waldner så dominerade Jörgen Persson svensk bordtennis under närmare 30 års tid. Duon var helt överlägsna i vårt avlånga land och radade upp stora framgångar ute i världen.

Svensk ikon

Även om det var affischnamnet J-O som oftast fick de stora rubrikerna och strålkastarljuset så går Persson till historiens som en av de främsta bordtennisspelarna genom tiderna. Han debuterade i svenska landslaget redan 1983 och skulle spela ändå till 2013.

Jörgen Persson, bordtennis
191003 Sveriges Jörgen Persson på läktaren under Swedish Open Championships den 3 oktober 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré

Persson levde mycket på sitt fruktade specialslag ”Kobran”, som var hans patenterade backhand. Med det vapnet radade han upp så mycket som 5 VM-guld, 4 VM-silver och 2 VM-brons samt 10 EM-guld, 2 EM-silver och 2 EM-brons under den framgångsrika karriären.

15 SM-guld

Dessutom vann han hela 15 SM-guld under karriären. Efter att ha lagt pingisracket på den berömda hyllan 2013 är Persson tillbaka igen i bordtennisvärlden som förbundskapten för herrlandslaget just nu.

Jörgen Persson, bordtennis
Jörgen Persson. FOTO: Facebook.

I dagarna fyllde legendaren 55 år och det firar organisationen World Table Tennis med att bjuda på en mäktig hyllningsvideo till svenske ikonen. De har samlat hans allra snyggaste slag från karriären i en video som alla bordtennisälskare bara måste se.
”Superslag av supersvensken. Vi säger grattis på födelsedagen till Jörgen Persson”, skriver WTT på Facebook tillsammans med hyllningsklippet.

Se videon:

Super Shots 💥 by the Super Swede 🇸🇪Wish Happy Birthday to Jorgen Persson!

Posted by World Table Tennis on Thursday, April 22, 2021

Dela artikeln för att hylla Jörgen Persson, en riktig svensk gigant!

LÄS MER: Någon har samlat J-O Waldners sjukaste slag i ett klipp – och det slår allt vi har sett

Få våra nyhetsbrev!