J-O Waldners mäktiga hyllning till svenska killarnas pingisduell som sprids i hela världen: ”Det bästa jag sett”

Det är bordtennisduellen som alla just nu pratar om.
Nu hyllas 14-årige Emil och 13-årige David av de allra största.
– En otrolig boll, säger legendariske Jan-Ove Waldner
till Solidsport
– Helt sjuk. En av de bästa bollarna jag sett, säger stortalangen Truls Möregårdh.

Under bordtennisturneringen Ängby International hände verkligen något alldeles, alldeles speciellt. I matchen mellan 14-åriga Emil Johnsson och 13-åriga David Björkryd bjöds det på en helt makalös duell.

Galna pingisduellen

När en boll varade i över 40 sekunder och de unga killarna matade slag på slag i en av de häftigaste pingisduellerna vi sett på länge. Solidsport sände matchen och den otroliga videon har nu spridits överallt senaste dagarna och runt om i hela världen har de flesta förundrats över uppvisningen, se klippet här nedanför.

Pingisduellen
FOTO: Solidsport

Mängder av hyllningar har strömmat in till Emil och David men det är helt klart tre stycken som sticker ut lite extra. Svenske stortalangen och SM-guldvinnaren Truls Möregårdh är oerhört imponerande av den galna bollen.
– Den är verkligen helt sjuk! Två talanger med otroligt mycket bollkänsla. En av de bästa bollarna jag sett, säger Truls till Solidsport.

J-O Waldners hyllning

Videon har även nått till Sverige och världens bästa pingisspelare genom tiderna och han är ruggigt imponerad av de unga killarna.
– En otrolig boll av två fina talanger, säger självaste Jan-Ove Waldner i en hälsning.
– En av de bästa bollarna som kommer spelas i år, den har allt. En helt fantastisk vilja och vilken uppvisning i känsla från båda spelarna. Mäkta imponerande!, säger även nuvarande världsnian och VM-silverhjälten Mattias Falck.

Jan-Ove Waldner
160211 Spårvägens Jan-Ove Waldner efter att han spelat sin sista elitmatch under en bordtennismatch i Pingisligan den 11 februari 2016 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / Cop 201

Och för de som undrar var det David Björkryd som till slut vann matchen med 11-8 i avgörande set. Hans lag Eskilstuna vann även hela tävlingen Ängby International.

Se galna pingisduellen här:

Galen pingisduell!

Herrejösses! Kolla in den här galna pingisduellen mellan de två 13-åringarna, vilken boll! 👏😲Tack till SolidSport Sverige för videon! 👍

Posted by Sportbibeln on Wednesday, November 6, 2019

LÄS MER: Här är pingisvärldens sjukaste skruv – motståndarna kan bara skratta åt trolleriet