J-O Waldners hyllning till Paralympics skönaste lirare

43-årige Ibrahim Hamadtou har tagit hela världen med storm med sin imponerande teknik under Paralympics i Rio. Egyptiern förlorade båda sina armar i en olycka som barn, men det stoppade honom ändå inte från att satsa stenhårt på bordtennis.

Han servar genom att kasta upp bollen med tårna och därifrån använder han enbart sin mun för att slå till bollarna med sitt racket. Bilderna från hans insats i Paralympics har fått hela världen att häpna över skickligheten. En av världens bästa spelare genom tiderna, svenske legendaren Jan-Ove Waldner, är bara en av alla som hyllar Hamadtou.
– Det är grymt. Jag har faktiskt sett honom förut. Man måste vara rätt stark i munnen för att kunna lira sådär. Man har ju prövat själv någon gång, men det är rätt svårt. Man tappar ju racketen efter ett slag ungefär, säger Waldner till SportExpressen.
– Det är sjukt. Han har nog tränat lite, det är grymt imponerande. Det finns många grejer på Paralympics som är imponerande och det är kul att kolla på.

Expressen: Vad tänkte du första gången du såg Hamadtou spela?
– Man började först garva och tänkte att det där är ju inte möjligt. Det känns inte som att det ska vara möjligt. Helt grymt gjort.

LÄS MER: Pingisslaget i Paralympics som skulle göra självaste J-O Waldner stolt.

Här är berättelsen om Ibrahim Hamadtou:

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.