Här ställer sig tio kinesiska amatörer på rad – och får en lektion i svensk bollkänsla av geniet J-O Waldner

Här ställer sig tio kinesiska amatörer på rad – och får en lektion i svensk bollkänsla av geniet J-O Waldner

J-O Waldner är en av våra allra största.
Och han är inte direkt hatad i Kina för den delen.
Kolla bara in det här klippet – när svensken leker fullständigt med 10 kinesiska amatörer.

J-O Waldner har meriter som få svenska idrottare kommer nära. Han har ett OS-guld, ett OS-silver, sex VM-guld och elva EM-guld – men det var inte bara att han vann sina titlar, utan hur han vann alla tävlingar.

Otroliga showen

Bordtennisen hade länge dominerats fullständigt av Kina, men Waldner bröt den kinesiska överlägsenheten, och för det blev han en riktig ikon i landet. Waldner fick smeknamnet ”Det evigt gröna trädet” i Kina, och om han är en legendar i Sverige så är hans ikonstatus nästan ännu högre i Kina.

Bordtennisen är Kinas nationalsport, och när någon kunde briljera så mycket som J-O kunde, då fanns det ingenting annat än respekt. Och det lever kvar än i dag. Trots att det var många år sedan Waldner var som bäst, och länge sedan han lade sitt racket på hyllan, så är Waldner en superkändis i Kina, och så fort han är där så behandlas han som en sådan. Och det bevisar verkligen det här klippet.

LÄS MER: Armand Duplantis föräldrar avslöjar hur de träffades – mamman erkänner oväntat: ”Jag blev hjärntvättad”

Lekte med amatörerna

Under en resa till Kina för snart 10 år sedan så besökte Waldner ett köpcentrum, där amatörer och bordtennis-älskare fick chansen att spela ett par bollar med den svenske ikonen. Waldner klev in med jacka, jeans och inte särskilt uppvärmd – men hade ändå total lekstuga. Visst, han förlorar ett par bollar, men han spelar inte sitt absolut seriösaste, och han bjuder på rejäla konstbollar på vägen.

Totalt hinner Waldner möta tio amatörer, vissa bättre och mer seriösa än andra, men J-O tar alltid allting med en klackspark, och det är verkligen total show hela vägen. Vilken otrolig idrottare och ett äkta bollgeni. 

LÄS MER: Lasse Granqvists jätteilska mot nya beslutet om ryska idrottare – uppmanar alla till bojkott: ”Det är en skam”