Den gången J-O Waldner bjöd på det mest omöjliga slaget – med ryggen mot bordet

Få i världshistorien har kunnat göra det som J-O Waldner gjort.
Han bjöd alltid på en show – och det gick verkligen aldrig att räkna bort honom.
Inte ens när han var helt bortspelad, bakom reklamskyltar och med ryggen mot bordet…

Få svenska idrottsmän är lika framgångsrika och anses vara lika stora som J-O Waldner, och då är verkligen alla sporter inräknade. Han betraktas dessutom, av väldigt många insatta, som den främste bordtennisspelaren någonsin, och ser man till hans meritlista är det lätt att förstå varför.

Riktigt bollgeni

När Waldner avslutade karriären för cirka fyra år sedan kunde han se tillbaka på en alldeles sagolik karriär med en hel drös medaljer. Eller vad sägs om ett OS-guld, ett OS- silver, sex VM-guld, sju VM-silver, tre VM-brons,  elva EM-guld, fem EM-silver, tre EM-brons och dessutom två vunna världscuper?

831201 Bordtennis, SOC: Jan-Ove Waldner (Jan Ove Waldner, J O Waldner) © Bildbyrån – 6704

I Sverige blev det dessutom två Bragdguld, men det var inte bara för alla titlar som Waldner blev så fruktansvärt omtyckt i hemlandet. Det var framför allt för den närmast unika bolltalangen som han stack ut, och Waldner kunde helt enkelt göra grejer med en pingisboll, och en del slag, som ingen annan kunnat göra.

Omöjliga slaget

Waldner bjöd helt enkelt alltid på en show, och det gick aldrig att räkna ut honom när han stod vid pingisbordet. Det bevisar verkligen det här helt underbara klippet – när Waldner i en match ser ut att vara fullständigt bortspelad, och för att hinna upp bollen tvingas han till och med hoppa över en reklamskylt.

Foto: Youtube

Många räknar bort Waldner helt, men med ryggen mot bordet, och dessutom flera, flera meter ifrån det, så lyckas han ändå lobba bollen på motståndarens sida. Och motståndaren, Jean-Michel Saive, blir minst sagt chockad över vad han ser, och kan när bollen är färdigspelad bara mållöst skaka på huvudet.

Det är tydligt, när JO Waldner träffar bollen, att han knappt själv tror på att det ska lyckas, men det hela bevisar bara vilket osannolikt bollgeni svensken var.

Få våra nyhetsbrev!