Toksköna pressmeddelandet som är det absolut bästa vi någonsin läst

Pressmeddelanden brukar vara det tråkigaste som finns.
Förutom det här från Jämtland Basket.
Som är fullständigt briljant.

Klubbarna älskar det, men fansen hatar det. Alla torra pressmeddelanden om spelare som lämnar, värvas eller skriver på nya kontrakt. Alltid blir det de klassiska svaren där tränaren eller sportchefen går ut och berömmer spelaren med något platt som ”det är kul att han stannar hos oss”.

Men sedan kommer ett pressmeddelande som förändrar allt. Jämtland Basket har skrivit nytt ettårskontrakt med Jaan Puidet och släpper nyheten på sin hemsida med ett pressmeddelande. Inget speciellt över det väl?

Jo, för att tränaren Torbjörn Gehrke kliver in med den allra skönaste – och märkligaste – hyllningen vi någonsin sett inom sport-Sverige. Bara läs och njut av hans underbar ord om Jaan.

”Jaan är som en kossa… Det är liksom ingen som skulle sakna honom förrän spiltan är tom! Jaan gör allt det där som ingen riktigt vill eller kan men som måste göras och får sällan den beröm man förtjänar för det. Det är ingen överdrift när jag säger att Jaan är en spelare jag utan att tveka skulle skulle kunna skriva ett 5-års kontrakt med.

Han passar in i alla system. Han kan spela flera positioner. Han är aldrig till besvär. Alla tycker om honom både på och av banan. Han vinner matcher i det tysta. Självklart är det något fel på Jaan, jag har bara inte inte hunnit klura ut det riktigt än – det är därför vi signat honom ett år till så jag hinner ta reda på vad det är!

Jaan är prototypen av spelaren alla lag måste ha för att bli framgångsrika. Men min tanke blir att ”förstöra” honom till kommande säsong…! Min tanke blir att göra honom till lite mer av en poänggörare. Både Niklas Larsson och Jaan Pudiet kommer att få något lite annorlunda roller nästa säsong. Även Peston Purifoy måste ”byggas om” lite grand. Vi får se exakt hur det kommer gestalta sig, men helt klart kommer våra vingar, inkluderat Olle Lundqvist, att behöva producera lite mer kommande säsong om vi vill bli bättre än i år.

Jag skulle kunna skriva massvis om att Jaan väljer att komma tillbaka till oss ytterligare en säsong, men jag väljer istället att säga – TRYGGT! Det känns tryggt att ha Jaan tillbaka och det vet jag att alla i laget och många runt omkring laget också tycker.

Och helt ärligt – ni som mot förmodan inte tycker det (om det finns någon), förstår inte vad ett lagbygge handlar om. Ännu en gång var Jaan ett självklart val. Välkommen tillbaka!”

LÄS MER: Kim, 29, får hela sport-Sverige att skratta med sitt klockrena svar.

Dela artikeln om du precis som vi älskar det här pressmeddelandet!