Jättebomben i natt: Svensken klar för världens bästa lag – och hyllar då Foppa(!)

Jättebomben i natt: Svensken klar för världens bästa lag – och hyllar då Foppa(!)

Det är en dröm som går i uppfyllelse!
Jonas Jerebko är klar världens bästa basketlag – NBA-dominanten Golden State Warriors.
Och då passar svenske basketspelaren på att hylla Peter ”Foppa” Forsberg.

I natt blev drömmen verklighet för svenske NBA-spelaren Jonas Jerebko. När det blev officiellt att 31-åringen har skrivit kontrakt med storklubben Golden State Warriors.

Golden State har dominerat NBA senaste säsongerna och vunnit hela ligan tre av de senaste fyra åren. Med ett lag fyllt av stjärnspelare som Stephen Curry och Kevin Durant ska nu en svensk ta plats i världens bästa basketlag.

”Världens bästa lag”

En ära, så klart.
– Riktigt kul. Det blir inte så mycket större. Det är världens bästa lag, det kan inte bli så mycket bättre. En ring är drömmen så det var inte så mycket att tveka på. Det ska bli jäkligt kul att dra igång, säger Jerebko till Sportbladet.
– Jag har fem all stars framför mig men de kommer att behöva vila. Jag tror att jag kommer passa bra in i laget, deras spelstil bara mig. Jag vill vinna och har alltid velat vinna. En sådan här chans får man inte så ofta och då tar man den. Jag kommer att vara bättre och mer redo än någonsin.

Hyllningen till Foppa

Och i samband med hans livs flytt så väljer även Jerebko att hylla barndomsidolen Peter ”Foppa” Forsberg. Jerebko har tidigare under karriären burit tröjnummer 8 och 33 men nu väljer han ikoniska 21 i Golden State Warriors.
– Det är ett nummer man alltid har velat ha eftersom Foppa varit en idol. Men det har varit taget i alla klubbar eller hängt i taket. Det känns kul att äntligen få chansen att spela i 21 så det är en liten Foppahyllning, säger han till kvällstidningen.

Jerebko har skrivit ettårskontrakt med NBA-giganten och väntas få en lön på runt 18,5 miljoner kronor för nästa säsong.

Dela artikeln för att gratulera Jonas Jerebko till drömflytten!

LÄS MER: När Michael Jordan tog ett steg och bjöd hela arenan på magi

Här överglänser han självaste Michael Jordan med en superdunk

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);