11 märkligaste idrottsarenorna som aldrig byggdes.

1. Nya Nou Camp?

STNW_barcelona
Nuvarande Nou Camp – eller om det är Camp Nou – är en av fotbollsvärldens mest berömda katedraler. Katalanska arkitekten Emilli Vidal ville dock se något nytt och väldigt innovativt. Planen var att först bygga en artificiell ö, sedan en arena för 150 000 åskådare på ön. Klubbledningen har ännu inte nappat på förslaget.
sportspromedia.com

2. Ännu nyare Nou Camp?

img0-600x375
Foster & Partners (byrån bakom nya Wembley) tog fram det här förslaget när man diskuterade ett helt nytt Nou Camp. Färgglatt och häftigt, men även de här planerna skrotades.
fosterandpartners.com

3. Streckkodsarenan.

i214794-600x344
Brasilianska Corinthians planerade 2010 att bygga en ny arena. Det här var ett av de mest kreativa förslagen, men klubben valde att gå en annan väg.
piniweb

4. Fiskskålen.

6vzO5Hu
Turkiska staden Ankara byggde nyligen en ny fotbollsarena. Ett av de refuserade förslagen var det här, en arena som skulle ta 40 000 åskådare.
imgur

5. Nya Bernabeu.

k8rx
Real Madrids hemmaarena skulle kunna ha blivit något väldigt annorlunda. Det här förslaget inkluderade nämligen en spegel – i taket!
imageshack.com

6. VM-arenan.

f6jr
Inför VM i Sydafrika byggdes det en hel hög nya arenor. Arrangörerna hade således många förslag att välja mellan och det här hamnade i papperskorgen. Vilket nog ingen är ledsen för.
imageshack

7. Doncaster Community Stadium.

doncasterrenderarial
En arena värd världens största klubb, inte sant? Men det här var alltså ett förslag till Doncaster Rovers nya arena. Doncaster spelar i engelska tredjeligan.
imageshack

8. West Side Stadium.

width=
Om New York vunnit arrangörsskapet för OS 2012 hade det här förslaget varit högaktuellt. Arenan skulle ligga på Manhattans västliga sida och arenan hade dessutom blivit NFL-laget New York Jets nya hem.
sportspromedia.com

9. Arenaflotten.

1306337900-sea-offshore-stadium-528x334
En lika galen som briljant idé. Tänk om man kunde bygga en flyttbar arena? Den här arenan är inte bara det, utan även flytbar. Japp, tanken var att man skulle kunna förflytta det här monstret till sjöss.
Archdaily.com

10. Basketarena i Seattle.

image
Innan Seattle Supersonics blev Oklahoma City Thunder fanns det planer på en ny basketarena i centrala Seattle. Det här var ett av förslagen.
Businessinsider.com

11. Berlin Kegel.

Grossbilder_MoFo_08
310 meter hög, 80 000 åskådare och biosalonger och hotell ovanpå fotbollsplanen. Arkitektbyrån hade nog kul när de ritade ihop det här förslaget till ny arena i Berlin.
Studio-Koslowski