Superlopp av Hector i comebacken: ”Det känns helt underbart”

Efter över ett års frånvaro från skidbacken var Sara Hector i dag tillbaka. Då slog hon till med ett riktigt styrkebesked. Svenskan slutade på elfte plats i storslalomtävlingen i Maribor.
– Jag är så nöjd, säger Hector till SVT.

Det var i december 2015 som olyckan var framme. Sara Hector körde ur och skadade sitt knä under världscupen i Åre och i augusti var hon tillbaka på snö efter åtta långa månader av rehab. I dag gjorde 24-åringen comeback i storslalomtävlingen i slovenska Maribor – och hon gjorde det med besked.

Efter ett imponerande första åk körde Hector in på elfte plats, 87 hundradelar efter ledande amerikanskan Mikaela Shiffrin. Väl i andra åket tappade Hector mot resterande delar av fältet och åkte in på en tredjeplats. Men efter två uråkningar stod det klart att svenskan till slut klättrade tillbaka och slutade på en fin elfteplats.

Trots det fina resultatet var Hector något besviken efteråt.
– Nu känner jag att jag kan åka bättre än vad jag gjorde. Jag var så feg ut på flacken och i stället för att gå på, vilket jag absolut jag hade kunnat göra, så ställde jag mig upp och sladdade. Då var åket kört. Men jag är så nöjd och glad över den här comebacken. Det känns underbart, säger Hector till SVT.

Vann gjorde fransyskan Tessa Worley. Frida Hansdotter hade en tuff dag i backen och missade det andra åket.

LÄS MER: Mäktiga skidhoppet som skulle få vem som helst att svimma av rädsla

Gilla Skidbibeln om du också brinner för skidsport.