FRIDA HANSDOTTER TAR OS-GULD I SLALOM

FRIDA HANSDOTTER TAR OS-GULD I SLALOM

Frida Hansdotter tar OS-guld i slalom!
Efter ett perfekt andra åk, tog hon sig upp en placering och körde hem guldet.
– Det känns helt fantastiskt. Jag är helt förvånad över mig själv, säger hon till Kanal 5.

Det var upplagt för svensk slalomsuccé i andra åket. Frida Hansdotter var tvåa, bara 20 hundradelar efter ledande Wendy Holdener.
Och efter ett sensationellt åk låg Anna Swenn-Larsson trea, 40 hundradelar efter förstaplatsen. Lägg därtill att Emelie Wikström var sexa, 87 hundradelar efter.

Wikström fick det tungt i andra åket och gjorde ett par stora missar. Hon hamnade långt efter och slutade 12:a.
Sensationen Anna Swenn-Larsson gjorde ett starkt åk, men hamnade precis utanför pallen. Det blev till slut en femteplats för svenskan.

Sedan var det Frida Hansdotters tur – och det var inget snack om att hon gick för guldet. Det var full fart från början och satsningen höll. Hon tog ledningen i mål och då kunde bara Holdener hota.

Men schweiziskan hamnade tidigt efter och då såg det ut som det skulle bli guld med marginal. Men Holdener fick till slutet perfekt och var i mål endast FEM hundradelar efter.
En smått chockad Frida Hansdotter kunde jubla åt sitt OS-guld.
– Jag stod ändå med hundradelarna hela tiden och tänkte ”kan det gå?”. Det var så magiskt härligt när hon åkte över mål och hundradelarna var på rätt sida, säger Hansdotter till Kanal 5.
– Jag är en sådan tävlingsmänniska så man vill ju gå för guldet. När Mikaela (Shiffrin) öppnade för oss andra och man kände att det fanns en chans så var det ju guldet man ville gå för. Helt otroligt.

Hansdotters triumf innebär Sveriges fjärde OS-guld, efter att Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Hanna Öberg också segrat.
Det är dubbelt så många guld som i Sochi för fyra år sedan och många tävlingar återstår.
Bästa resultatet någonsin: de sju OS-gulden i Turin 2006.

DELA ARTIKELN för att hylla Frida Hansdotter!

Kungaparets fina hälsning till Hanna Öberg efter OS-guldet – med ett lurigt litet skämt

Följ oss på Instagram: