Kolla, här är statistiken som AIK inte vill se.

exp

Det är dags för säsongens hittills kanske tyngsta, prestigefyllda match: klassikern AIK–IFK Göteborg. Lagen har mötts hela 159 gånger, vilket innebär att det är ett av de mest spelade mötet i den allsvenska historien.
Och kvällens match är så klart högintressant. AIK tappade förvisso två poäng i premiären mot GIF Sundsvall, men imponerade sedan borta mot Östersund. IFK Göteborg har inlett med två raka segrar och ännu inte släppt in något mål.

Enligt experterna är AIK favorit på Friends Arena, men det en hel del som talar mot laget. Som till exempel det här:

• AIK har förlorat sina två senaste hemmamatcher i Allsvenskan mot Blåvitt.

• I fjol möttes lagen på Friends Arena den 26 oktober i Allsvenskans näst sista omgång. Blåvitt vann med 2-1 efter två mål av Gustav Engvall (21’, 59’).

ANNONS: Tror du ändå att AIK slår Blåvitt i kväll? Nya och befintliga kunder på Expekt får upp till 1000 kr i ett första riskfritt spel på Allsvenskan. Spelar du 1:a på AIK och spelet sitter, får du 2 550 kronor tillbaka. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka. Omsättningskrav gäller endast för befintliga kunder. Här hämtar du ditt riskfria spel.

Andreas Alm har ett tufft facit mot Blåvitt. Som tränare har han 4-1-5 på tio allsvenska möten med IFK Göteborg.

• Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson trivs dock mot AIK. Han har 3-2-1 på sina sex allsvenska möten med AIK.

aikblavittFoto: Bildbyrån.

Enligt statistiken är chanserna till en målrik match stor. Till exempel var AIK (och Elfsborg) enda lag som nätade i alla 15 hemmamatcher i fjol.

ANNONS: Just nu får nya och befintliga kunder på Expekt upp till 1000 kr i ett första, riskfritt spel på Allsvenskan. Spelar du kryss på AIK–Blåvitt och spelet sitter, får du 3 200 kronor tillbaka. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka. Omsättningskrav gäller endast för befintliga kunder. Här hämtar du ditt riskfria spel.

Det ska också bli intressant om Alexander Isak – som blev AIK:s yngsta målskytt i Allsvenskan efter fullträffen senast – och Carlos Strandberg fortsätter sitt målskytte. Strandberg snittar ett mål var 140:e spelad minut i Allsvenskan. På 2000-talet är det bara sex spelare som mäktat med ett bättre snitt.
Noterbart är att Stefan Ishizaki har gjort sju mål på 20 allsvenska möten med IFK Göteborg. Det är bara mot Djurgården han gjort lika många mål, också på 20 möten.

För Blåvitts del går att notera att laget precis som i fjol inlett med två raka segrar. Då kom första poängtappet i omgång 3. Och senast man inledde med tre raka segrar var så långt tillbaka som 1994.

ANNONS: På Expekt kan du sätta ett första riskfritt spel, på upp till 1000 kr, på Blåvitt-seger i kväll. Sitter spelet, får du 2 850 kronor tillbaka. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka. Omsättningskrav gäller endast för befintliga kunder. Här hämtar du ditt riskfria spel.

Gilla Sportbibeln om du också älskar fotboll.