Klart: Här är Malmö FF:s nya tränare

Malmö FF vann SM-guld 2016. Men trots det fick Allan Kuhn lämna tränarjobbet efter endast en säsong. I dag avslöjades den nya tränaren och det är Magnus Pehrsson som kliver in.

Malmö FF vann allsvenskan med överlägsen stil i år och det blev aldrig riktigt någon guldstrid. Men trots den fina säsongen så valde klubben ändå att göra sig av med sin danske tränare Allan Kuhn efter bara en säsong vid rodret.

På onsdagen höll MFF presskonferens och där meddelade sportchefen Daniel Andersson att ny tränare blir Magnus Pehrsson.
– Magnus har en fotbollsfilosofi som stämmer överens med Malmös sätt att spela. Han har en lång erfarenhet, säger Daniel Andersson om valet av ny tränare på presskonferensen.

Pehrsson har tidigare tränat danska Ålborg, Djurgårdens IF och Estlands A-landslag. Nu ska han leda Malmö FF mot europeiska framgångar.
– Med tanke på förutsättningarna och traditionerna som klubben har, så klart det är en ynnest att få vara en del av det. Efter åren som förbundskapten var det ett steg jag ville ta, att träna ett klubblag igen. Jag har mina rötter här nere, vilket många inte vet. Men min far är härifrån. Häftigt att få knyta ihop den delen med sig själv, säger Pehrsson om nya jobbet på presskonferensen.

LÄS MER: Här tar MFF-hjälten Patrik Andersson ut de 11 bästa han spelat med.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.