Ikonens bästa derbyn: ”Bevisade vilka som hade hemmaplan”

exp

Kennedy Bakircioglu är mest rutinerad i Hammarby.
Här listar han sina bästa derbyn.
– Man vill alltid gå därifrån som en segrare och vi har lyckats väldigt bra, säger Kennedy.

Kennedy Bakircioglu kom till Hammarby 1999 och lirade i fyra år innan han blev utlandsproffs. Sedan kom han tillbaka 2012 och spelade upp Bajen i allsvenskan två år senare.

Därmed har Bajen-kaptenen rutin från ett och annat Stockholmsderby. Men vilka är egentligen hans främsta derbyminnen? För Sportbibelns läsare listar Bakircioglu sina tre mest minnesvärda derbyn – och det är tre fajter som inte alls ligger långt tillbaka i tiden.

ANNONS FRÅN EXPEKT: I kväll kan du INTE förlora på derbyt.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet hos Expekt.

1) 2-1 mot AIK, 7 mars 2015, Friends arena, Kennedy gjorde mål på straff
Kommentar: ”Visst, det var starkt av oss att vinna mot dom i cupen nyligen. Men också förra året. Det är inte lätt att spela mot AIK på deras hemmaplan, där är de svårslagna. Men det derbyt, när vi vann med 2–1 och slog ut dem, det är ett härligt minne”.

2) 1–0 mot AIK, 27 september 2015, Tele 2 Arena, Kennedy blev mållös
Kommentar: ”Även matchen när vi vann med 1–0 på hemmaplan och Erik Israelsson nickade in målet, den var bra. Vi fick dom att tappa guldchansen för de hade chans att bli svenska mästare”.

3) 2–1 mot Djurgården, 13 april 2015, Tele 2 Arena, Kennedy gjorde ett mål
Kommentar: ”Jag måste också ta med första derbymatchen sedan vi kom tillbaka till allsvenskan efter några år i superettan. Vi vann med 2–1 och Nahir (Besara) klackade in den. Det är ett fint minne, för det var första derbyt mot Djurgården och vi bevisade vilka som hade hemmaplan på arenan. Vi gjorde en väldigt bra match och jag lyfte in den i bortre. Det var ett snyggt mål”.

ANNONS FRÅN EXPEKT: I kväll kan du INTE förlora på derbyt.
Spela upp till 1000 kronor riskfritt på Bajen i derbyt. Sitter spelet, får du 3 750 kronor tillbaka. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet hos Expekt.

Kennedy har bara spelat ett par minuter i serieinledningen på grund av en influensa. Men nu är 34-åringen redo – och riktigt spelsugen:
– Stockholmsderbyn är speciella, det är mycket snack i media och det blir hajpat. Djurgården har varit väldigt bra med tre raka segrar, men de har inte vunnit ett derby på länge och då blir snacket extra intressant. Men vi har lyckats väldigt bra hittills och jag hoppas verkligen att vi behåller den sviten.

Gilla Sportbibeln om du också gillar fotboll.