Här är glädjesiffrorna som talar för AIK mot mästarna.


exp

På söndag väntar allsvensk stormatch när guldjagande AIK gästar mästarlaget IFK Norrköping på Nya Parken. När lagen möttes i en träningsmatch inför säsongen slutade det med 4-1-prestigeseger för stockholmarna.

Det mesta talar även för att AIK får jubla på söndag om man kikar på statistiken mellan lagen, serverad av Gracenote.

 • Historiskt sett håller AIK ett litet övertag på IFK Norrköping med resultatraden 56-36-53 under 145 allsvenska möten.
 • Men det är på senare år som AIK tagit över, speciellt i Norrköping. 08-laget är obesegrade i de åtta senaste bortamatcherna med ”Peking”. Där har det blivit sex vinster och två kryss för AIK:s del. Senaste Norrköpingssegern på hemmaplan kom 2005 i Superettan.
 •  
  ANNONS: Du kan lägga ett helt riskfritt spel på AIK i matchen mot IFK Norrköping. Nya och befintliga kunder hos Expekt får ett första riskfritt spel på Allsvenskan, upp till 1000 kronor. Sitter inte spelet, får du pengarna tillbaka. Här hämtar du ditt riskfria spel.

 • AIK har ett fint minne från fjolsäsongen då man var ett av endast två lag som slog Norrköping på Nya Parken under IFK:s guldsäsong. Mohamed Bangura och Henok Goitom gjorde målen då, men saknas i AIK det här året.
 • Även i tränarduellen har AIK övertag. Andreas Alm har sviten 7-2-1 på tio matcher som tränare mot IFK Norrköping. För Janne Andersson har det dock bara blivit 3-5-12 på 20 allsvenska matcher mot AIK.
 • Det enda som talar för IFK Norrköping i statistiken är att man gör sin bästa säsongsinledning sedan 1998 med sex poäng på de tre första omgångarna. Dessutom får man ställa sitt hopp till fjolårets skyttekung Emir Kujovic som gjort mål i fem raka allsvenska hemmamatcher.

  ANNONS: Hos Expekt får du ett första riskfritt spel på Allsvenskan, upp till 1000 kronor. Spelar du tvåa på AIK borta mot IFK Norrköping och spelet sitter, får du 3 700 kronor tillbaka. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka.Här hämtar du ditt riskfria spel.

  AIKNorrköping

  Gilla Sportbibeln Fotboll om du också älskar Allsvenskan.