Därför ska Jordan Larsson med till EM i sommar.

Det råder Jordan Larsson-feber inom svensk fotboll just nu. Henrik Larssons, en av Sveriges allra största spelare, son har charmat allsvenskan fullständigt senaste veckorna. Först sänkte 18-åringen AIK med två mål där en vacker frispark från långt håll satte internet i gungning och spred sig långt utanför den svenska landsgränsen. Sedan blev Helsingborgs supertalang på nytt hjälte i helgen när första derbymålet i karriären såg till att sänka Malmö FF.

Med ett stundande EM i sommar borde Erik Hamrén fundera på en sista stor överraskning innan förbundskaptenen avslutar sitt jobb. När EM-truppen tas ut på onsdag borde Jordan Larssons namn finnas med som joker. Här är nio anledningar till att det är dags att skola in Henkes grabb redan i sommar.

1. 18-åringen är fostrad i världens bästa talangfabrik La Masia. Sen när hade vi en svensk med Barcelona som modersklubb!?

2. Jordan är inte vilken 18-åring som helst. Född i Rotterdam, uppvuxen i Glasgow och Barcelona så har han nog varit med om bra mycket större matcher än Emir Kujovic…

JordanLarssonCeltic

3. Han gör ju bara vackra mål.


 

4. Den vänsterfoten är livsfarlig.


 

5. Henrik Larsson gjorde sitt första mästerskap som ung och orutinerad i VM 1994. Och vi minns alla hur det gick.

6. ”Henke” var den stora stjärnan i A-landslaget när Zlatan Ibrahimovic slog igenom och skolade in stortalangen. Nu är det dags för Zlatan att ta sitt ansvar och skola in nästa generation. Redan för ett år sedan såg nämligen ”Ibra” vem som var det stora framtidsnamnet.

JordanLarssonZlatan

7. Det Zlatan gör med en apelsin, gör Jordan med en tennisboll…


 

8. England har tidigare släppt in tonåringar i mästerskap med både Michael Owen och Theo Walcott. Det är dags för Sverige att våga.

9. Zlatan Ibrahimovic fyller 35 i år, Marcus Berg fyller 30, Emir Kujovic fyller 28 och John Guidetti har redan hunnit bli 24 år. Vi behöver nytt blod i anfallet och en ny anfallsstjärna.

JordanLarssonSverige

Gilla Sportbibeln om du vill ha den perfekta uppladdningen inför sommarens EM-fest.