9 DIF-hjältar som fansen alltid kommer att sakna.

exp

Det är inte alltid de största stjärnorna som blir de klubbens största profiler. Kolla bara i Djurgården, där en hyfsat avig vänsterback som Janne Tauer kan bli en hjälte.
Vi bad en Djurgårdssupporter att lista nio DIF-ikoner som fansen alltid kommer att sakna.

9. Geert den Ouden
Otrolig profil som kom till Djurgården 2003 för att ersätta Johan Elmander – något som han lyckades med på ett imponerande sätt. Tog direkt en plats i startelvan och gjorde succé med åtta mål på sina sex första matcher. Var med och vann SM-guld med Djurgården 2003 för att sedan flytta vidare till holländska ADO den Haag 2004. Gillar det goda livet!

8. Stefan Bergtoft
Platsar verkligen Bergtoft på den här listan? Klart han gör! Spelade drygt sex säsonger i Djurgården och hans tid i klubben kom mest att handla om skador och inhopp. MEN han var och är en riktig Järnkamin som alltid gav allt. Gjorde sitt livs bästa match i derbyt mot AIK 2004, när han var inblandad i alla tre mål i 3-1-segern och dominerade fullständigt.

ANNONS: Du kan lägga ett helt riskfritt spel på Djurgården i derbyt mot Hammarby. Nya och befintliga kunder hos Expekt får ett första riskfritt spel på Allsvenskan, upp till 1000 kronor. Sitter inte spelet, får du pengarna tillbaka. Här hämtar du ditt riskfria spel.

7. Janne Tauer
Janne Tauer Beckenbauer! Den tyske vänsterbacken älskade verkligen Djurgården, och kärleken från oss fan var ömsesidig. Okej, han var kanske inte allsvenskans bästa vänsterback, långt därifrån, men han spelade som att han var beredd att offra sitt liv. Detta gjorde att han idag har en cementerad plats i många Djurgårdenhjärtan.

6. Markus Karlsson
”Kapten Blod” förtjänar givetvis en plats på den här listan. Mittbacken, som var vänstermittfältare när han kom till DIF, blev utsedd till Årets Järnkamin 2003. Lagkapten under storhetstiden i början av 2000-talet och totalt blev det nio säsonger i den blårandiga-tröjan där han var med och vann två SM-guld och lika många Cup-guld.

5. Steve Galloway
Engelsmannen, som föddes i Hannover, blev snabbt en publikfavorit på Stadion. Gjorde succé när han kom till DIF inför säsongen 1988 från Umeåklubben Tegs SK. Vann interna skytteligan och var starkt bidragande till att DIF den säsongen tog sig till SM-final där man till slut förlorade mot Malmö FF. Järnkaminerna hyllade hjälten med att döpa supportertåget till Göteborg år 2005 till ”Galloway Groovy Train”.

ANNONS: Hos Expekt får du ett första riskfritt spel på Allsvenskan, upp till 1000 kronor. Spelar du etta på Djurgården i derbyt och spelet sitter, får du 2 000 kronor tillbaka. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka.Här hämtar du ditt riskfria spel.

4. Kim Källström
En lista likt den här hade inte varit komplett utan Kongo-Kim. Kom från Häcken inför säsongen 2002 och vann SM-guld direkt. 2003 var Kim med och vann SM-guld igen, och frågan är om någon spelare har dominerat i allsvenskan lika mycket som han gjorde under den här perioden. Alla Djurgårdare drömmer fortfarande om att han ska komma hem och avsluta karriären i blåränderna.

3. Jones Kusi-Asare
Världens bästa targetspelare? Ja, inte omöjligt. Garanterat världens bästa panna i alla fall. Enligt legenden en otroligt bra grusspelare. Gjorde två sejourer i DIF, och var bland annat med och vann dubbeln 2005. Dessutom vann han den interna skytteligan hela tre gånger.

2. Stefan Rehn
Idag är Stefan Rehn 49 år gammal, och jag tror att han fortfarande skulle dominera i allsvenskan. Den larvigt spelbegåvade mittfältaren gjorde sin första sejour i Djurgården 1984-1989 och kom tillbaka till Stadion 2000. Vann dubbeln som spelare 2002 – och som tränare förde han Djurgården till ett nytt guld 2005. En riktig legend!

1. Gösta ”Knivsta” Sandberg
Mr Djurgårn himself. I samband med att Djurgården firade 100 år som förening 1991 så blev ”Knivsta” framröstad som århundradets Djurgårdare, och det är lätt att förstå varför. Sandbergs meritlista skojar man nämligen inte bort: 4 SM-guld med Djurgården, OS-brons i fotboll 1952 och Guldbollen 1956 är bara ett axplock. Som om inte det var imponerande nog så var ”Knivsta” även landslagsman i bandy och ishockey. Respekt!

ANNONS: Hos Expekt får du ett första riskfritt spel på Allsvenskan, upp till 1000 kronor. Spelar du kryss på derbyt mellan Djurgården och Hammarby och spelet sitter, får du 3 600 kronor tillbaka. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka. Här hämtar du ditt riskfria spel.