12-åringen mobbades för att han höll på AIK – då visade idolerna sina stora hjärtan.

12-åringen mobbades för att han höll på AIK – då visade idolerna sina stora hjärtan.

12-årige Liam Dahl i Karlstad upplevde en ren mardröm i skolan. Liam hade blivit slagen och mobbad i en dag i skolan. Anledningen? Han hejar på AIK. För Sportbladet berättar nu mamman Maggan Dahl hur mardrömmen vände.

Mamman vände sig direkt till favoritklubben för att få hjälp.
– Jag ville bara att han skulle träffa likasinnade. Han är ju ensam om sitt lag här (Karlstad) och jag ville att han skulle känna gemenskap, säger hon till Sportbladet.

Efter några dagar svarade AIK:s supporterorganisation Black Army och erbjöd biljetter till hemmamatchen mot Örebro SK i Stockholm. Men det skulle komma mer. Även AIK:s supporteransvarige Tobias Larsson hörde av sig och ville träffa Liam personligen för en exklusiv rundtur inne på Friends Arena.
– Det var helt otroligt. Liam fick gå in på planen, gå in i omklädningsrummet och träffa spelare och tränare. Han fick även prata och ta kort med sin stora idol Patrik Carlgren. Han var verkligen i himmelriket. Det är en dag han aldrig kommer att glömma, säger mamma Maggan.

AIK tog emot Liam på allra bästa sätt och visade vad gemenskap är på riktigt. Efter VIP-dagen fick Liam lämna med en egen signerad matchtröja och sitt efternamn på ryggen, skriver Sportbladet.
– Jag hade aldrig trott på ett sådant bemötande. Det betyder ju allting för honom. Han ler hela tiden, går och tittar på tröjan. Alla jag pratat med känner att: ”Wow, AIK har verkligen stigit i mina ögon”, fortsätter mamman och ser verkligen en tydlig skillnad i självförtroendet.
– Han, och vi, känner att vi blev backade av en hel klubb. Jag har gråtit av lycka i flera dagar. Det här är ingenting man kan göra själv som förälder. Det är så stort att det inte är sant.

LÄS MER: Så uppfyller svenska idrottsstjärnor sjuka barns högsta drömmar.

Gilla Sportbibeln om du också vill de fler fina gester i sportvärlden.