Sportbibeln avslöjar: Conny Strömberg är i kontakt med storklubben i kris: ”De behöver all hjälp”

Conny Strömberg blev i veckan klar för Teg.
Nu kan Sportbibeln avslöja att han är i samtal med krisande AIK.
– Jag skulle mer än gärna hjälpa AIK, säger han.

Conny Strömberg har under säsongen spelat i division 1-klubben Surahammar. Där har han gjort det bra, men laget har haft det blytungt och ligger i botten av hockeyettan.

I samtal med AIK

I veckan blev det klart att superprofilen Strömberg, nu 44 år gammal, i stället skrivit på ett ”match-för-match”-kontrakt med Teg, som kämpar för playoff i samma division. Men där kan sejouren bli kortvarig.

Conny Strömberg, AIK
150226 AIK:s Conny Strömberg och Västerås Per Helmersson i diskussion med varandra under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Västerås den 26 februari 2015 i Stockholm. Foto: Daniel Nestor / BILDBYRÅN / COP 172

Conny Strömberg har tidigare varit öppen med att han vill uppåt i seriesystemet – och nu kan Sportbibeln avslöja att han varit i kontakt med krisklubben AIK.

– Vi får avvakta och se vad som händer. Jag har pratat med Anders Gozzi (sportchef), men han har inte gett något svar ännu, säger Strömberg.

”De behöver hjälp”

AIK ligger hopplöst sist i hockeyallsvenskan, med hela 20 poäng upp till säker mark.

– De behöver all hjälp i powerplay, och i fem mot fem. Jag skulle mer än gärna hjälpa AIK om de skulle vilja det, säger Strömberg, som tillhörde klubben under 17 matcher 2014/2015.

Conny Strömberg, AIK
150203 AIK:s Conny Strömberg jublar efter att ha gjort 1-0 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Rögle den 3 februari 2015 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86922

Transferfönstret stänger den 15 februari.

– Det är upp till tränaren i AIK, samt Anders Gozzi. Vi får se helt enkelt, säger Conny Strömberg, som har hela 365 hockeyallsvenska matcher på sitt cv.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!