Uppgifter: Stora vändningen kring Zlatan – är nu högaktuell för oväntad Premier League-flytt: ”Pratar om att ansluta nu”

Milan inväntar fortfarande svar.
Nu kommer nya uppgifter om Zlatan Ibrahimovic.
Och kanske blir det Premier League trots allt?

Zlatan Ibrahimovic blir klubblös den 1 januari, då hans kontrakt med LA Galaxy går ut. Svensken har haft två otroligt framgångsrika säsonger i MLS, och sitter således med ett bra förhandlingsläge med sin nästa klubb.

Everton ökar jakten

Men vilken det blir är högst oklart. Det har hela tiden varit Milan som det pratats mest om, och när laget i helgen åkte på sin största förlust på över 20 år(!) då man förlorade mot Atalanta med 0–5, så vädjade tränaren om en värvning av Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic
191008 Zlatan Ibrahimovic at a press conference at the revealing ceremony of his statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92363

Men samtidigt kommer uppgifter om att Milan börjar tröttna på att svensken inte ger något besked om sin framtid, och att man inom kort kommer behöva söka sig efter andra forwardsalternativ att värva i januari. Men ett lag som nu ökar jakten är Everton.

”Har pratat om att ansluta”

Klubben presenterade i helgen demontränaren Carlo Ancelotti som ny huvudtränare – vilket verkligen öppnar för Zlatan Ibrahimovic, då de jobbat ihop tidigare.

– Zlatan har pratat med Ancelotti om att ansluta den 1 januari. Ancelotti anser att Zlatans batteri har försvunnit, men tror att han kan ladda det under sex månader. Ancelotti är säker på att det kan återuppliva Evertons offensiv med Ibras mentalitet, närvaro och rykte, säger Ian McGarry i podcasten Transfer Window Podcast, enligt Daily Star.

Zlatan Ibrahimovic, Los Angeles Galaxy
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

En överenskommelse är dock långt från klar.

– Det kommer inte att bli billigt, och Everton vet det, men nu handlar det om de lyckas övertyga Ibrahimovic att komma tillbaka till Premier League, säger McGarry.

”Zlatan är en god vän”

Och under måndagsmorgonen så dementerade Ancelotti kraftigt att det var en affär på gång.

– Zlatan är en god vän till mig. Han var min spelare. Jag vet inte vad hans tanke är när han är klar i USA. Jag kanske ringer honom. Men om han vill komma till Liverpool så kan han njuta. Inte för att spela, säger tränaren.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!