Storlöftet lämnar nu SHL-klubben – helt klar för stora succélaget

Albin Eriksson har inte varit ordinarie i Skellefteå.
Nu lämnar stortalangen på lån för succélaget Modo.
– En väldigt bra lösning, säger Modos sportchef Fredrik Glader.

Albin Eriksson fick sitt stora genombrott förra säsongen. 19–åringen stod då för hela 16 poäng på 44 matcher, och fick även speltid i SHL-slutspelet i våras.

Lämnar för succélaget

Men succén har inte varit lika självklar under inledningen av årets SHL-säsong. Hittills har det bara blivit tolv matcher, och totalt två poäng. Eriksson har även fått spela i lagets J20-lag, och nu står det klart att han lämnar klubben.

191102 Skellefteås Albin Eriksson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Örebro den 2 november 2019 i Skellefteå.
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Eriksson går på lån till succélaget Modo.

– Modo har mycket matcher under denna period så det ser vi som en bra möjlighet för att få gott om speltid, säger Skellefteås general manager Erik Forssell.

”Väldigt bra lösning”

Kontraktet är skrivet över fyra månader, och kommer lägligt för Modo som fått nyckelkuggen Kim Rosdahl skadad.

– Rosdahl är en viktig spelare för laget och nu går det inte att ersätta honom, men när belastningen kommer att öka är det en väldigt bra lösning att få in en kompetent spelare i Albin Eriksson, säger Modos sportchef Fredrik Glader.

191110 Ishockey, U20, Träningsmatch, Finland – Sverige: Albin Eriksson #23, SWE during their icehockey, U20 Four Nations Tournament match Finland – Sweden at the Helsinki Ice Hall 10. November 2019, in Helsinki, Finland. © Bildbyrån

Albin Eriksson har gjort bra ifrån sig i CHL under säsongen, då han noterats för fyra poäng på fem matcher. I vinter är han högaktuell för spel i JVM.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!