SHL-storstjärnan i jättetvist – stämmer rådgivare efter köp för 200(!) miljoner kronor

Jason Garrison gör SHL-comeback med Djurgården.
Samtidigt kommer nu uppgifter om en miljontvist.
Stjärnan ska ha stämt sin tidigare rådgivare – efter misslyckade investeringar på närmare 200 miljoner kronor.

Jason Garrison gör sin andra säsong med Djurgården. Stjärnan har dock, på grund av skattefrågor, inte gjort någon match under hösten. Men på torsdagen, i SHL-omstarten efter landslagsuppehållet, så är backen tillbaka.

Skrev kontrakt värt 300 miljoner

Under tiden så har han varit i Nordamerika, men allt har inte varit frid och fröjd. Enligt sajten Sportsnet har Garrison nämligen hamnat i en miljontvist med en tidigare ekonomisk rådgivare.

190430 Djurgårdens Jason Garrison deppar efter Frölundas 2-0 mål under final 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Djurgården 30 april 2019 i Göteborg.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Allt uppdagades när Garrison 2012 skrev ett sexårskontrakt med Vancouver Canucks, värt närmare 300 miljoner kronor. I ett försök att säkra sin framtid så kontaktade Garrison en ekonomisk rådgivare, för att förvalta pengar.

Stämmer nu rådgivare

Garrison fick råd om att köpa livsförsäkringar för närmare 200 miljoner kronor, med försäkringar om att summan skulle mer än fördubblas inom tio år. Men i stället förlorade stjärnan pengar på investeringen – och nu stämmer han den tidigare rådgivaren.

190425 Djurgårdens Jason Garrison under final 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Djurgården 25 april 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Det framgår inte hur mycket pengar som Garrison vill ha i stämningen. Klart är dock att han söker skadestånd, återbetalning av ränta, ordrar som upphäver köpen samt återbetalning.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!