Elias Petterssons nya succé – trots Henrik Lundqvists enorma storspel

Svenskarna dominerade i mötet mellan New York Rangers och Vancouver Canucks.
Elias Pettersson gjorde två nya poäng – och Henrik Lundqvist visade upp enormt storspel i Canucks 3–2–seger.

Vancouver Canucks har inlett säsongen strålande men åkte i lördags på förlust mot New Jersey Devils. I går, söndag, kom dock revanschen.

Nya poäng för Pettersson

Ett revanschlystet Canucks gick ut stenhårt på bortais och radade upp målchanser mot Henrik Lundqvist. Man lyckades även konvertera chanserna till mål, och ledde redan i den första perioden med 3–0.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Elias Pettersson var, som vanligt, involverad i det mesta och stod för två framspelningar av målen. Men det var ändå Henrik Lundqvist, som dock alltså släppte in tre kassar, var matchens stora stjärna.

Lundqvists storspel

Redan när halva matchen var spelad hade han fått hela 31 skott på sig, men storspelade och höll kvar Rangers i matchen.

– Ja, jag jag håller med. Vi spelade väldigt bra och skapade fina chanser hela tiden. Det var bara det där sista som saknades, vi klarade inte av att omsätta lägena, säger Pettersson till Aftonbladet.

181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Rangers kunde i slutet av den andra perioden, och fick in ytterligare en kasse i början av tredje. Men Jacob Markström i Canucks–målet storspelade han och räddade vinsten åt Canucks.

– Vi släppte in ett lite väl enkelt 3-2-mål och sedan får de allt momentum och trycker på väldigt sista tio. Men det är starkt av oss att ändå stå emot. Jag tycker vi gjorde tillräckligt för att vinna redan mot Devils igår så det här känns bra, säger Pettersson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!