Frölundas krisdrag inför måstematchen i kväll – efter tunga starten på SHL-säsongen: ”Vill testa direkt”

.

Frölunda har åkt på två raka förluster i SHL.
Då väljer Roger Rönnberg att agera inför kvällens möte med Linköping.
– Det är lätt att vara tålmodig när man har framgång, men förlorar man de två första matcherna så vill jag testa direkt, säger han till GT.

Det har blivit en riktig fiaskoinledning på säsongen för regerande mästarlaget Frölunda. Två spelade matcher och två raka förluster.

Frölundas krisdrag

I kväll tar man emot Linköping hemma i Scandinavium och då väljer tränaren Roger Rönnberg att möblera om i laget. Till kvällens match kommer Frölunda med tre helt nya kedjekonstellationer.
– Det är lätt att säga att man ska ha tålamod och lära sig spelet, men jag är inte nöjd med hur vi har sett ut. Om det är hönan eller ägget, det har vi inte en aning om. Vi tror att det är många saker som samspelar när det ser mindre bra ut. Jag tror inte att någon kedja kan spela bra när vi inte spelar efter vårt grundspel, säger Rönnberg till GT.

Roger Rönnberg, Frölunda
190917 Frölundas Joel Lundqvist deppar under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Frölunda den 17 september 2019 i Jönköping.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Den enda kedjan som blir oförändrad är förstakedjan med Joel Mustonen, Joel Lundqvist och Max Friberg. Medan det kastas om i övriga tre kedjor, enligt tidningens uppgifter.

Rönnberg möblerar om

Andrakedjan väntas bli Patrik Carlsson, Johan Sundström och Lucas Raymond, i tredjekedjan tar Jacob Peterson, Simon Hjalmarsson och Ryan Lasch plats medan fjärdekedjan består av Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu och Rhett Rakhshani. Så tränade i alla fall Frölunda under onsdagen.
– Det är frustrerat, det ska vi inte sticka under stol med. Det är inte roligt att inte vinna hockeymatcher. Hur mycket vi än jobbar med processen och prestationen så är det frustrerat när man inte vinner, säger Rönnberg om läget i laget till kvällstidningen.

Roger Rönnberg, Frölunda
190914 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Brynäs 14 september 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Rönnberg är också övertygad om vad som är nyckeln till att Frölunda ska börja vinna matcher igen.
– Just nu så antar vi för mycket saker vad killen närmast pucken ska göra. Ska vi klara av att spela ett spel där fem man sitter ihop så är kommunikation den viktigaste nyckeln. Det tycker både jag och spelarna, säger tränaren till GT.

LÄS MER: Stortalangen lämnar nu SHL-klubben – efter bara två omgångar!

5 anledningar till varför regerande mästarlaget Frölunda gör det IGEN – och vinner SM-guld

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);