Agentens JÄTTEILSKA mot Janne Andersson – efter omdiskuterade valet: ”En riktig jävla skandal”

.

Janne Andersson valde att inte ta med Marcus Danielson i landslagstruppen.
Nu Djurgårdsmittbackens agent, Arash Bayat.
– Det är en riktig jävla skandal. Man pissar på sin egen liga, säger han till Aftonbladet.

Förra veckan kom uppgifter från Aftonbladet om att Marcus Danielson skulle bli uttagen i Janne Anderssons EM-kvaltrupp till matcherna i september.

Uppgifterna var heller inte särskilt överraskande då mittbacken säsongen igenom varit stundtals överlägsen i serien, i ett Djurgården som släppt in minst mål av samtliga lag i serien.

Rasar mot Janne

Men när Janne Andersson på onsdagen presenterade truppen under onsdagen fanns Danielson inte med.

Det gjorde däremot lagkaptenen Andreas Granqvist, som under året varit formsvag i ett krisande Helsingborg, vilket fick många att höja på ögonbrynen.

190310 Djurgårdens Marcus Danielsson jublar efter mål på straff under kvartsfinalen i Svenska Cupen mellan Djurgården och Hammarby den 10 mars 2019 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Nu rasar Danielsons agent, Arash Bayat.

– Vad fan är det frågan om? Det är en riktig jävla skandal. När allsvenskan är som hetast någonsin så har man en spelare som har presterat så jävla bra hela året och ändå inte kommer med. Vad är det för signal? Vad är man ute efter? Vad förväntas av en spelare. Man pissar på sin egen liga, säger Bayat till Aftonbladet.

”Det duger inte”

Han fortsätter:

– Det skickar signalen till andra killar att lämna landet. Vi tycker inte att man är tillräckligt bra fast man är överlägsen i titeltraceledarna. DET duger inte, så vad duger då? Varför ska man stanna i landet och driva sina lag? För mig är det upprörande.

Janne Andersson, landslaget
190607 Head coach Janne Andersson of Sweden during the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Malta on June 7, 2019 in Stockholm.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87965

Janne Andersson motiverade beslutet:

– Vi har en bra konkurrenssituation. I juni månad hade jag med Per Karlsson från allsvenskan, som då gick före Danielson, och då var det inte många som pratade om Danielson. Men vi har följt honom noggrant och han har utvecklats jättebra. Den här gången väljer att ha med några andra mittbackar som jag tycker passar bra nu och som är före honom.

Sverige möter Färöarna på bortaplan och Norge på Friends Arena i början av september.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);