Officiellt: SHL-klubbens nya prestigevärvning – har gjort klart med välmeriterade OS-centern

.

Det bara haglar in OS-spelare till SHL den här sommaren.
Nu är nästa helt klar för spel i SHL.
Örebro Hockey har presenterat NHL-meriterade Ryan Stoa.

Efter uttåget mot Växjö i SM-slutspelet så lämnade hela 13 spelare Örebro Hockey i våras. Nu väntar en ny storsatsning av SHL-laget.

Rutin från OS och NHL

I dag presenterade Örebro en riktig prestigevärvning och offentliggjorde sin 10:e värvning inför kommande säsongen. Det är amerikanska OS-centern Ryan Stoa som lämnar KHL-laget Traktor Tjeljabinsk för spel i Örebro.

Ryan Stoa, Örebro
070105 Ishockey, U20, Junior-VM, Bronsmatch, Sverige – USA: Ryan Stoa, USA trycker upp Patric Hörnqvist, Sverige i sargen
© Bildbyrån

Stoa representerade USA i OS 2018 och har även 40 NHL-matcher på meritlistan med Colorado Avalanche och Washington Capitals. Det blev totalt 7 poäng i NHL-sammanhang för 32-åringen com också gjort hela 168 poäng på 290 AHL-matcher i karriären.

Lagkamrat med Foppa

Lägg därtill 282 matcher i KHL så förstår ni att det är välmeritad centern som nu flyttar till Örebro.
– Jag är riktigt laddad över att få komma till Sverige och spela för Örebro. Det här blir ett nytt äventyr för mig och min fru. Det blir första gången för mig i Sverige och jag har hört mycket bra om ligan. Jag har spelat med många svenskar under åren och jag har hört att fansen och stämningen i Örebro ska vara något extra, säger Stoa till Örebros webbplats.

Ryan Stoa, Örebro
LEKSAND 20061231
Junior-VM i ishockey, Sverige – USA.
USA:s Ryan Stoa jublar efter 2-1.
Foto: Anders Wiklund / SCANPIX kod 10040

Stoa har även varit lagkamrat med självaste Peter Forsberg under svenskens sista säsong i NHL med Colorado Avalanche säsongen 2010/11. Nu är Örebro rejält förväntansfulla på sitt nytillskott i truppen.
– Jättekul att Ryan väljer att komma till oss. En stor och kraftfull center som besitter de egenskaper som vi har letat efter. Vi får in en kille med massvis av rutin och som är en riktigt bra kille i gruppen, säger sportchefen Niklas Johansson i pressmeddelandet.

Örebros lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Dominik Furch
Jonas Arntzen

Backar:
Jonathan Andersson
Rasmus Rissanen
Gustav Backström
Stefan Warg
Lukas Pilö
Kristian Näkyvä
Aaron Irving

Forwards:
Shane Harper
Glenn Gustafsson
Viktor Lodin
Christopher Mastomäki
Jordan Boucher
Max Lindholm
Daniel Muzito Bagenda
Mathias Bromé
Joonas Rask
Marcus Weinstock
Ludvig Rensfeldt
Sakari Salminen
Ryan Stoa

LÄS MER: KLART: Ikonen återvänder till Sverige igen – skriver på för SHL-klubben!

SHL-stortalangen har skrivit på sitt första NHL-kontrakt – här spelar han nästa säsong

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);