Klart! SHL-klubbens jakt är över – här är ersättaren efter NHL-flytten

.

Victor Söderström har skrivit på för NHL.
Nu har Brynäs hittat hans ersättare.
I dag gjorde SHL-klubben klart med backen Josef Ingman.

Victor Söderström blev i dagarna helt klar för NHL-flytt och har skrivit kontrakt med Arizona Coyotes för kommande säsong. Därför behövde Brynäs hitta en ersättare till backsidan.

Klar för SHL-klubben

Nu är den jakten över. För i dag blev det klart att ersättaren heter Josef Ingman och kommer från Västerås.
– Vi visste att Victor skulle gå högt i draften och då blir man oftast signad omgående av laget som väljer en. Men Josef var en spelare vi hade koll på redan innan Victor skrev på där borta och han passar bra in i det vi vill ha. Han kan växa, är ambitiös och det här känns helt rätt, säger Brynäs sportdirektör Andreas Dackell till klubbens webbplats.

Josef Ingman, Brynäs
180923 Karlskronas Josef Ingman under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Karlskrona den 23 september 2018 i Tingsryd.
Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

Ingman skrev efter säsongen på för Västerås och lämnade då Karlskrona. Han ska även ha varit aktuell för Brynäs men valde att stanna kvar i HockeyAllsvenskan istället.

”En sjukt stor grej”

Nu blir det i alla fall inte så och 24-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Gävlelaget.
– Det är liksom svårt att förstå att just jag får den här chansen. Jag har ju gått en lite annorlunda väg. När jag var yngre förstod jag inte vad det innebar att vara hockeyspelare och trodde mest att man bara skulle ha roligt. För två år sedan förstod jag att jag var tvungen att börja satsa ordentligt och det har hänt mycket sen dess. Så det är en sjukt stor grej för mig att jag får chansen. Det är fantastiskt roligt men tar nog ett tag att smälta, säger han själv i sitt första uttalande hos Brynäs.

Josef Ingman, Brynäs
180923 Karlskronas Josef Ingman reagerar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Karlskrona den 23 september 2018 i Tingsryd.
Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

Ingman gjorde 22 poäng på 52 matcher i HockeyAllsvenskan för Karlskrona senaste säsongen. Då hade han nyligen kommit från spel i Hockeyettan. Nu väntar ett ännu större kliv upp till högstaserien.

Brynäs lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Joacim Eriksson
Samuel Ersson

Backar:
Alexander Lindelöf
Niclas Andersén
Eric Norin
Marcus Ersson
Niclas Lundgren
Lukas Kilström
Jonathan Sigalet
Josef Ingman

Forwards:
Johan Alcén
Samuel Asklöf
Nicklas Danielsson
Emil Forslund
Daniel Mannberg
Joachim Rohdin
Jacob Blomqvist
Lukas Zetterberg
Samuel Solem
Marcus Westfält
Jaedon Descheneau
Anton Rödin
Tomi Sallinen
Greg Scott
Linus Ölund

LÄS MER: Svenske jättetalangen lämnar för NHL – tungt tapp för SHL-klubben

Klart: Efter alla rykten om SHL-återkomst – nu har guldbacken gjort sitt val!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);