Oväntade utspelet: VM-stjärnan försvarar Sverige – efter stora kritiken: ”Inte ett gäng fegisar…”

.

Sverige blev stenhårt sågade som ett gäng fegisar av Hope Solo efter OS 2016.
Nu kliver USA:s VM-stjärna Megan Rapinoe ut och försvarar svenskorna.
– Jag tycker inte att de är ett gäng fegisar, säger amerikanskan enligt SportExpressen.

På torsdag väntar en ren gruppfinal när Sverige och USA gör om förstaplatsen i VM-gruppen. Ännu ett glödhett möte mellan lagen och vi minns ju alla hur det gick senast länderna möttes i ett stort mästerskap.

Hope Solos sågning

Då var det OS 2016 och en kvartsfinal som gick till straffläggning. Sveriges stod för en jättebragd och skickade ut stora guldfavoriten USA efter en rafflande straffläggning.

Sverige, fotbolls-VM
190616 Fridolina Rolfö of Sweden celebrate with team mates after scoring 3-0 during the FIFA Women’s World Cup match between Sweden and Thailand on June 16, 2019 in Nice.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180073

Det blev sedan ett rejält efterspel efter slutsignalen där USA:s storstjärna Hope Solo sågade Sverige stenhårt. Amerikanske målvakten var ruskigt irriterad på grund av Sveriges defensiva spelstil och kallade svenskorna för ”ett gäng fegisar”.

Försvarar nu Sverige

Solo straffades hårt av USA och fick en lång avstängning i landslaget efter hennes respektlösa uttalanden. Sedan dess har målvakten lämnat landslaget och USA har gått vidare.

Kvar i laget är veteranen Megan Rapinoe och hon är betydligt mer ödmjuk än förre lagkamraten Solo inför nya mötet med Sverige.
– Jag tycker att de vann rättvist. De hade en bra matchplan och gjorde ett fint mål. Vi hade många chanser som vi inte lyckades ta tillvara på. Men det var längesen, säger hon enligt SportExpressen och vill inte alls kalla svenskorna för fegisar.
– Haha, jag har ju aldrig sagt det. Jag tycker att Sverige är väldigt välorganiserat men också att de har fart på kanterna. De har skapat många chanser i den turneringen. De borde kanske ha gjort ännu fler mål men två segrar på två matcher, mer än så kan man inte hoppas på.

Megan Rapinoe, fotbolls-VM
150607 USA:s Megan Rapinoe på en presskonferens innan en träning den 7 juni 2015 i Winnipeg.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57672

Sverige har förändrats

Frågar man svenska lägret så har Sverige förändrats en hel del efter OS 2016 och Pia Sundhage har lämnat över till Peter Gerhardsson.
– Peter (Gerhardsson) har jobbat väldigt mycket med den passningsorienterade fotbollen. Det gör att vi kan hålla i bollen längre och jag hoppas vi kan det i en sån här match också för det blir viktigt när vi möter lag som har mer bollinnehav. Då är det viktigt att även vi kan hylla i bollen och vila med bollen, om matchbilden skulle bli så, säger Fridolina Rolfö enligt kvällstidningen.

På torsdag kväll gör Sverige och USA upp i den rena gruppfinalen. Avspark är 21.00 och matchen visas i TV4:s kanaler.

LÄS MER: Svaret från USA efter alla rykten om eventuell läggmatch mot Sverige!

Svenska landslagsstjärnans ilska – efter fusket under VM-matcherna

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);