Svaret från Alexander Isak om Zlatan Ibrahimovic – som får alla att skratta

.

Alexander Isak presenterades som ny spelare för Real Sociedad – och bröt ner ett stort skratt bland journalisterna.
Det efter en fråga om Zlatan Ibrahimovic.

Alexander Isak är efter något år i Borussia Dortmunds frysbox tillbaka till att vara en av Europas mest jagade spelare.

Jämförelsen med Zlatan

Efter succén i Willem II, där han svarade för 13 mål på 16 matcher, så har han enligt uppgifter jagats av klubbar som Real Madrid, Barcelona och Chelsea – och utländska medier har inte missat den svenske supertalangens framfart i den holländska ligan.

Flera tidningar har jämfört Alexander Isak med Zlatan Ibrahimovic, och efter att han presenterats som ny spelare för Real Sociedad så fick han frågor just om det.

Alexander Isak har tidigare, vid flera tillfällen, fått frågor om hur det är att jämföras med Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, och forwarden svarade ungefär som han brukar:

– För mig är det inga problem, folk har jämfört mig med honom många gånger. Det är inget som rör mig, jag känner mig inte som någon speciell, jag vill vara mig själv och vi får se vart det leder, säger han, enligt Expressen.

Svaret som bröt ner skratt

Men om det svaret var väntat så var nästa någonting som bröt ner betydligt fler reaktioner.

Alexander Isak fick nämligen frågan, direkt efter han fått svara om jämförelsen med Ibrahimovic, om vem hans favoritanfallare i världen är.

Svaret fick journalisterna att brista ut i skratt.

– Jag säger Zlatan Ibrahimovic ändå, sa han, och skrattade.

Real Sociedad uppges betala cirka 80 miljoner kronor för Isak.

 Jag är väldigt glad att dealen är klar och att jag är här. Det senaste halvåret har varit bra för mig och att avsluta med att få skriva på för Real Sociedad är en bra avslutning på säsongen. Jag ser fram emot näst säsong. Jag har hört mycket om klubben, de har många unga spelare och ger unga spelare chansen. Jag har spelat mot några, senast mot Spanien, och har även spelat med några i samma lag, säger Isak på en presskonferensen.

Dela för att hylla Alexander Isak!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);