NHL-stjärnan Loui Eriksson i blåsväder – kallas till ”kvartssamtal” efter oväntade uttalandet

.

Loui Eriksson hade en tung säsong i Vancouver.
Och den är inte över än.
Enligt TSN kommer Canucks-bossen Jim Benning ha samtal med Eriksson om de uttalanden han gjorde inför hockey-VM.

När Vancouver Canucks skrev kontrakt med Loui Eriksson inför säsongen 2016/17, var förhoppningen att svensken skulle bli en av lagets absoluta nyckelspelare. Men efter tre säsonger i klubben verkar nu både Eriksson själv och Canucks ledning ha tröttnat på att vänta att det ska lossna.

I en intervju med hockeysverige.se inför VM, öppnade Eriksson upp om sin situation i klubben.
– Jag och tränaren går inte ihop riktigt hundra och det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär. Självklart är det tufft på den fronten, sa Eriksson.

Det uttalandet fick kanske inte enorm uppmärksamhet i Sverige. Men när en lokaltidning i Vancouver översatte texten till engelska, så tog det fart. Ordentligt.

Kan bli bortbytt

Erikssons uttalanden blev en stor nyhet i hockeytokiga Vancouver och spekulationerna om att svensken kan bli bortbytt i sommar tog extra fart. De senaste veckorna har det talats om att Eriksson kan bli bortbytt mot Edmonton Oilers tuffing Milan Lucic, som sitter på ett liknande kontrakt som svensken.

Och nu bekräftar Vancouvers boss Jim Benning att det kan bli en flytt för Loui Eriksson. Benning säger också att han kommer ta upp de uttalandena som fick sådan uppmärksamhet.
– Jag kommer att tala med Loui den här veckan och få hans tankar om allting och fråga varför han gjorde det uttalandet. Men det (en flytt) kan vara något som kan vara aktuellt, säger han enligt TSN.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);