Svenskstjärnans kritik – mot USA:s agerande: ”Respektlöst”

.

USA vann med 13-0 mot Thailand i VM och firade samtliga mål.
Nu stämmer Magdalena Eriksson in i kritiken.
– Det är lite respektlöst, säger hon.

USA fick precis den start man önskade i fotbolls-VM, då man besegrade Thailand med hela 13-0.

Kritiserats för firandet

Vinstmarginalen är den största i VM:s historia, och i matchen gjorde bland annat superstjärnan Alex Morgan fem mål, vilket är ett nytt tangerat rekord.

Men USA har även kritiserats efter rekordsegern.

Anledningen är att laget valde att fira varje mål ordentligt, vilket kritiserades kraftigt av flera förre detta storstjärnor.

– Ärligt talad, jag är äcklad, sa bland annat den tidigare storspelaren Kaylyn Kyle.

”Lite respektlöst”

Målfirandet – och skriverierna om det – har även nått de svenska spelarna.

Magdalena Eriksson, som spelade samtliga 90 minuter för Sverige i premiärsegern mot Chile, kallar bland annat USA:s agerande för ”lite respektlöst”.

– Gör man 9, 10, 11, 12 och 13 mål tycker inte jag att man behöver fira på det sättet. Speciellt inte med de rutinerade målskyttarna de har som gjort jag vet inte hur många landslagsmål innan. Jag kan förstå att man vill fira om man gör sitt första landslagsmål. Men jag är av den åsikten att jag inte tycker att man ska fira på det sättet, säger hon till Aftonbladet.

190612 Magdalena Eriksson of Sweden in the mixed zone after training session on June 12, 2019 in Rennes.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

Hon fortsätter:

– Ja, det är klart. USA förtjänar sina mål, så jag tycker inte synd om Thailand på det sättet, men det är fotbollens fair play att man kan vara en bättre vinnare än så.

Thailand möter Sverige på söndag, och Magdalena Eriksson menar att hon inte kommer fira något överdrivet om siffrorna skulle rinna iväg.

– Hade jag själv varit i den situationen hade jag inte gjort så, säger hon.

Dela för att berätta vad du tycker om USA:s firande!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);