Göran Zachrissons sorg efter sonens död

.

81-årige Göran Zachrisson har drabbats av ännu en familjetragedi.
Sonen Jonas har gått bort i cancer, 53 år gammal.
– När ens son går bort före en själv, då är det något fel, säger tv-legendaren till Sportbladet.

På bara några år har golfprofilen Göran Zachrisson förlorat två närstående i cancer. Först sin fru Gunilla och nu även sonen Jonas.
– Du har några personer under din livslängd som du verkligen älskar. Min fru älskade jag, hon gick bort i cancer. Jonas älskade jag, han gick också bort i cancer. Det är inget människan kan värja sig mot utan det är det som sker. Men det är klart att jag inte mår bra just nu. Jag mår pyton. Det är fruktansvärt, säger Zachrisson till Sportbladet.

Jonas kämpade länge mot sjukdomen. För någon vecka sedan orkade inte kroppen mer.
– Han låg där på sjuksängen på Karolinska. Han var stoisk och lågmäld – han visste att han skulle dö och jag tycker att han tog det på ett fantastiskt sätt, vilket jag verkligen beundrar honom för. Det var en ren acceptans och den var stark – jävligt stark, säger Zachrisson.

81-åringen är just nu avstängd från sitt jobb som kommentator hos Viasat. Det efter att ha kört rattfull i höstas.
Zachrisson hoppas kunna komma tillbaka till Viasat.
– Ja men herregud! Att sitta hemma och rulla tummarna är inte min grej. Nej, fy helvete! Det förstör människor. Men jag har ingen att anklaga, det (rattfyllan) är mitt eget fel, jag har ingen anledning att säga ”vad synd det är om mig”. Aldrig!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);