Här kuppar Frölunda in nysignade guldbacken – och överraskar hela laget: ”Alla chockade”

.

Hela Frölundas lag blev rejält chockade i dag.
När sportchefen Fredrik Sjöström kuppade in guldbacken David Printz på träningslägret i Turkiet.
Och med ett nyskrivet kontrakt för 38-åringen.

David Printz fick kröna säsongen i våras med sitt allra första SM-guld. Det var inte många som trodde på det när han bytte bort Timrå inför den här säsongen.

Guldbacken flögs in

Efter guldfirandet har 38-åringen legat i förhandlingar med Frölunda om en kontraktsförlängning då nuvarande kontraktet gått ut. Och i dag överraskade sportchefen Fredrik Sjöström när Printz helt plötsligt dök upp på Frölundas träningsläger i Turkiet – med ett färskt nyskrivet kontrakt.

Ettårskontraktet är nämligen påskrivet och klart.
– Jag trivdes jättebra förra säsongen. Det var så otroligt kul att få vara med och vinna, så jag fick lite blodad tand. Att få vara med och slåss om förstaplatsen igen känns kul och inspirerande. Jag längtar redan till att säsongen börjar, säger Printz om förlängningen med Frölunda.

David Printz, Frölunda
190503 David Printz jublar med Le Mat-pokalen under firandet av SM-guldet på Götaplatsen den 3 maj 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Frölundas kupp

Och det var inte alls många som kände till nyheten när Printz anlände i Turkiet.
– Coacherna visste ju så klart att vi snackade med David, och jag har berättat att vi var ganska nära en överenskommelse – men inte att han skulle dyka upp här. Därför var det lite kul att kunna överraska både spelare och ledare på det här sättet. David är en omtyckt kille i laget, så jag tror att det var en positiv överraskning, förklarar sportchef Sjöström i ett klipp på Frölundas Facebook-sida.

”Alla var chockade”

38-årige guldbacken tyckte också att det var kul att överraska sina lagkamrater.
– Det kändes som att det var lite snabba ryck där… Det var jättekul att se alla chockade ansikten. Det var ingen som visste att jag skulle komma. Jag dök upp som gubben i lådan, säger Printz.

Kolla in kuppen på träningslägret här:

‪Sjöström flög in en överraskning till träningslägret i Turkiet.‬‪David Printz stannar ett år till! Välkommen tillbaka.

Posted by Frölunda HC on Friday, May 31, 2019

LÄS MER: SHL-klubbens prestigevärvning – Tre Kronor-meriterade-målvakten klar!

Tråkiga beskedet: En av 2000-talets största stjärnor i SHL lägger av med hockey!

Media id required! example: [screen9 mediaid="mediaid here"]

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);